De ce karturile cu pedale sunt mai potrivite pentru copiii cu varste sub 10 ani

Un kart cu pedale pentru copii sau un go-kart este un vehicul mic, fara suspensie, cu patru roti a carui sursa de energie consta in pedalele pe care utilizatorul le foloseste ca pe cele ale unei biciclete. Aceste karturi pot fi pedalate la fel de repede pe cat il vor propulsa picioarele operatorului. Pe o pista de coborare, acest lucru poate fi surprinzator de rapid.

Dincolo de distractia pura pe care o ofera kartingul, exista o serie de motive pentru care este mai intelept sa alegi un kart cu pedale pentru un copil cu varsta sub 10 ani.

​De ce sa alegi un kart cu pedale?

Intelegerea elementelor de baza ale condusului

Karturile cu pedale sunt o modalitate excelenta pentru copiii mai mici de a invata notiunile de baza ale condusului, inclusiv directia, miscarea inainte si inapoi, toate la viteze controlate de copil.

Acest tip de karturi le ofera copiilor senzatia reala de a conduce si de a fi pe o pista pe care se gasesc alte vehicule similare. Intr-un fel, aceasta este o prima experienta de condus buna, invatand ca pe drum exista si alti soferi si ca acestia trebuie respectati.

De interes:  Ruby a stins lumina și le-a arătat calea petrecerii oțelarilor veniți la Ruga de la Oraș

Costul

Karturile cu pedale sunt mult mai putin costisitoare decat karturile electrice sau alimentate cu combustibil. Poti obtine un kart cu pedale nou cu mai putin de 800 de lei. Karturile electrice au preturi mult mai mari, putand ajunge chiar si la 9000 de lei, iar cele cu benzina au preturi ce pot trece lejer de 10 000 de lei.

Mai mult decat atat, karturile cu pedale nu necesita costuri suplimentare pentru intretinere, avand in vedere ca nu trebuie cheltuiti bani pentru combustibil.

Siguranta

Karturile cu pedale sunt considerate a fi mult mai sigure decat karturile electrice sau cu benzina pentru copiii cu varsta sub 10 ani, deoarece viteza poate fi controlata usor de catre utilizator. Vehiculul va merge la fel de repede pe cat poate pedala soferul. Karturile cu benzina pot lua foc, iar cele electrice se pot scurtcircuita. De asemenea, soferii trebuie sa poarte casca, un obicei bun de dobandit pentru a conduce un ATV, o bicicleta sau o motocicleta in viitor.

De interes:  5 caracteristici care te vor incanta la centralele Stropuva

Exercitiu fizic

Spre deosebire de alte karturi, cele cu pedale ofera o forma de exercitiu fizic similara alergarii sau ciclismului. Asadar, sunt grozave pentru copiii care nu isi doresc sa petreaca prea mult timp in aer liber sau se feresc sa faca sport.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.