Cu toate ca progresele in toate domeniile de activitate sunt foarte mari in ultimele decenii, focul continua sa fie un risc major pentru diferite spatii si imobile. In acest context exista o legislatie obligatorie privind asigurarea de masuri de protectie, preventie si stingere a incendiilor. Insa dincolo de respectarea acestei legislatii, exista si masuri pe care fiecare dintre noi le poate lua pentru a aduce un plus de siguranta in fata unor eventuale incendii care pot afecta diferite cladiri si imobile.

In conditiile in care iti doresti sa investesti intr-un grad de siguranta mai ridicat in privinta riscului la incendii, trebuie sa stii ca poti sa alegi sticla rezistenta la foc. Astfel de sticla este disponibila pe piata pentru a fi montata atat in spatiile de locuit, dar mai ales in spatiile comerciale, spatiile de birouri sau spatiile de productie.

Aspecte specifice pentru sticla antifoc

Daca sticla antifoc reprezinta o noutate pentru tine, atunci trebuie spus ca aceasta are un aspect identic cu cel al sticlei obisnuite, oferind acelasi grad de luminozitate si acelasi grad de transparenta. Diferenta acestei sticle antifoc consta in faptul ca ofera o etanseitate mult superioara comparativ cu sticla clasica in eventualitatea unui  incendiu.

De interes:  Spondiloza, boală sau îmbătrânire? Află răspunsul de la specialiștii Medici’s Timișoara!

Etanseitatea superioara vizeaza atat flacarile cauzate de incendiu, cat si fumul rezultat, dar si temperaturile extrem de mari provocate de un astfel de eveniment nedorit.Sticla rezistenta la foc poate fi folosita cu foarte mult succes atat in cazul ferestrelor, cat si in cazul usilor.

Tehnologiile folosite pentru producerea si montarea acestui tip de sticla antifoc inseamna o reducere considerabila a riscurilor in fata unui incendiu si o reducere importanta a pagubelor materiale in situatia in care un astfel de eveniment chiar ar avea loc. Pe de alta parte vorbim despre mai mult timp la dispozitie pentru evacuarea persoanelor aflate in cladirile respective, dar si mai mult timp pentru echipajele de pompieri pentru a interveni in stingerea incendiului.

Dincolo de aceste aspecte care vizeaza direct siguranta in fata unui eventual incendiu, sticla cu rezistenta la foc inseamna si durabilitate foarte mare. Cu alte cuvinte vorbim despre o investitie pe termen lung pentru orice spatiu sau imobil unde se monteaza astfel de sticla.

De interes:  Părinții adoptivi ai Gabrielei, stabiliți de instanțele de judecată! Protecția Copilului urmărește respectarea interesului superior al fetiței!

Producator autorizat de sticla rezistenta la foc

Chiar daca sticla cu rezistenta la foc inseamna o investitie initiala mai mare decat investitia intr-o sticla obisnuita, merita a fi subliniat faptul ca vorbim despre o investitie pe termen indelungat Faptul ca vei beneficia de o sticla durabila si cu etanseitate superioara inseamna inclusiv o izolare termica eficienta.

Pentru a beneficia de sticla antifoc este indicat sa te adresezi unui producator autorizat in acest domeniu de activitate. Exista mai multe grade de rezistenta la foc pentru sticla antifoc, grade calculate in functie de minutele de rezistenta la sticlei. Astfel vorbim despre sticla cu rezisenta la foc ce variaza de la 60 de minute si pana la 120 de minute. Pentru o oferta diversificata de sticla rezistenta la foc firma Arcom Glass iti sta la dispozitie. Pentru detalii suplimentare acceseaza fireglass.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.