Este riscant sa iti amanetezi masina

Majoritatea oamenilor s-a confruntat cel putin o data cu situatii neplacute ce puteau fi rezolvate doar cu o suma considerabila de bani. In general, aceste situatii sunt neprevazute si nu necesita amanare. Astfel, creditele bancare nu sunt intotdeauna cea mai buna optiune, dar masina personala poate reprezenta rezolvarea problemelor.

Procesul de amanetare al unei masini se realizeaza destul de usor si rapid. Asadar, clientii se pot folosi de banii primiti pe loc. Desi la prima vedere poate parea imposibil de realizat si tot acest process iti ridica o multime de semen de intrebare, amanetul auto nu prezinta niciun risc ascuns. Iti voi prezenta pasii pe care trebuie sa ii urmezi daca esti pe punctul de a-ti amaneta masina, dar si motivele pentru care ar trebui sa ai incredere intr-un astfel de serviciu.

Siguranta unui amanet auto

Poate ca cel putin o data ai fost nevoit sa alegi intre o banca si un amanet auto pentru a obtine un imprumut. Cu toate ca banca ti se pare o institutie de incredere, trebuie sa stii ca si amanetele au la baza activitatii lor o multime de reguli pe care trebuie sa le respecte cu strictete. Exista numeroase norme aflate in vigoare fara de care un amanet auto nu poate functiona, iar acestea sunt realizat, in mare parte, in favoarea clientilor. Daca ai ales sa apelezi la serviciile unui amanet acreditat, nu trebuie sa-ti faci griji in privinta sigurantei deoarece iti va fi prezentat, inainte de toate,  un contract transparent care iti prezinta atat drepturile, cat si obligatiile pe care le ai.

De interes:  Ce rol joaca saliva in sanatatea orala

Perioada de valabilitate a contractului se stabileste de comun acord, iar la fel se va proceda si in privinta comisionului.

Care sunt pasii pentru amanetarea masinii

  • Evaluarea masinii realizata de catre reprezentatul amanetului;
  • Stabilirea sumei de bani pe care urmeaza sa o primesti;
  • Stabilirea comisionului si a perioadei de contractare;
  • Intocmirea dosarului de imprumut care trebuie sa contina urmatoarele documente (buletinul, cartea de identitate a masinii, talonul);
  • Semnarea propriu-zisa a contractului;
  • Predarea masinii catre amanetul auto;

La finalul perioadei contractuale, suma imprumutata trebuie inapoiata alaturi de comisionul stabilit si iti poti recupera in siguranta masina, cheile si actele.

Masina ta poate fi vanduta de amanetul auto?

In niciun caz! Contractul pe care l-ai semnat include toate regulile si conditiile care te asigura ca masina ta nu va fi vanduta atat timp cat tu ai respectat conditiile din contract.

Risc sa pierd masina daca nu achit suma stabilita pana la incheierea contractului?

In cazul in care nu reusesti sa achiti suma stabilita pana la incheierea contractului, ai optiunea de a prelungi perioada contractuala.

De interes:  Mulți din PSD Caraș-Severin nu pot să doarmă! Îl visează noaptea pe Ion Mocioalcă!

Imi pot amaneta masina daca sunt persoana juridica?

Raspunsul este categoric da. Un amanet auto poate incheia contract de imprumut atat cu persoanele juridice, cat si cu cele fizice. In cazul persoanelor juridice, diferenta consta in prezentarea documentelor necesare (pe langa cele ale autoturismului, se adauga Codul Unic de Inregistrare al firmei).

Masina mea va suferi modificari sau va fi folosita in timpul perioadei contractuale?

Nu! Inca din momentul predarii masinii catre casa de amanet, aceasta este parcata intr-un garaj monitorizat in permanenta. Mai mult decat atat, in momentul semnarii contractului este specificat numarul de kilometri pe care masina il avea la predare.

Asadar, speram ca ti-am oferit raspunsuri complete la toate intrebarile si ca ti-am demonstrat ca nu exista niciun risc in ceea ce priveste amanetarea autoturismului. Ba mai mult de atat, exista numeroase beneficii pe care le poti obtine daca alegi serviciile unui amanet auto.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.