Vrei să urmezi o carieră ca polițist de frontieră? Înscrie-te la concursul de admitere! Tatuajele sau semnele distincte, respinse!

Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timișoara informează tinerii absolvenţi ai cursurilor liceale cu diplomă de bacalaureat, care vor să devină poliţişti de frontieră, că se pot înscrie la concursurile de admitere organizate la nivelul instituţiilor de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne şi Ministerului Apărării Naţionale.

Astfel, la Academia de Poliţie „A.I. Cuza” Bucureşti – Facultatea de Poliţie, arma Poliţie de Frontieră, sesiunea de admitere se va desfășura în perioada iulie – august. Facultatea dispune de 70 de locuri în cadrul cursurilor de zi, dintre care două locuri vor fi alocate pentru etnicii rromi, două locuri maghiarilor şi două locuri pentru alte minorităţi.

La Academia de Poliţie „A.I. Cuza” Bucureşti – Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative, specializarea DREPT, sesiunea de admitere iulie – august vor fi disponibile 115 locuri, din care 12 locuri sunt pentru Poliția de Frontieră.

În ceea ce privește Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” Oradea, pentru cursurile de zi, sesiunea de admitere va avea loc în ianuarie 2020, fiind disponibile 150 de locuri, dintre care 3 locuri pentru etnicii rromi şi 3 locuri pentru alte minorităţi.

De interes:  Sfaturi simple pentru punerea în funcțiune a centralei termice

Recrutarea în vederea participării la concursul de admitere se realizează, în raport de domiciliul înscris în cartea de identitate a candidatului, de către structurile teritoriale de resurse umane ale Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, respectiv la sediul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, situat în Bucureşti, B-dul Geniului, nr. 42C, sector 6, pentru municipiul Bucureşti.

Recrutarea candidaţilor din judeţele în care nu există unităţi ale Poliţiei de Frontieră Române, se realizează de către structurile teritoriale de resurse umane ale Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Contravizita medicală şi verificarea aptitudinilor fizice ale candidaţilor recrutaţi pentru toate instituţiile de învăţământ ale Ministerului Apărării Naţionale pe locurile alocate M.A.I. – Poliţia de Frontieră se realizează, în mod centralizat, în perioada 10 – 14 iulie, potrivit planificării care va fi adusă la cunoştinţă candidaţilor în timp util, prin postarea acesteia pe site-ul MAI (mai.gov.ro) la secţiunea Cariera/Instituţii de învăţământ.

Pentru a se putea înscrie la concursurile de admitere organizate la instituţiile militare de învăţământ, tinerii trebuie să îndeplinească, cumulativ, următoarele condiţii:

 • Să aibă cetăţenie română şi domiciliul în România;
 • Să cunoască limba română scris şi vorbit;
 • Să aibă capacitate deplină de exerciţiu;
 • Să fie declaraţi apt din punct de vedere medical, fizic şi psihic;
 • Să aibă vârsta de minimum 18 ani împliniţi sau să îi împlinească în cursul anului în care participă la concursul de admitere;
 • Să fie absolvenţi de liceu, cu diplomă de bacalaureat;
 • Să aibă un comportament corespunzător principiilor care guvernează profesia de poliţist;
 • Să nu aibă antecedente penale sau să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea;
 • Să nu aibă semne particulare evidente sau tatuaje neacoperite de vestimentaţie, în ţinuta de vară;
 • Să nu fi fost destituit dintr-o funcţie publică sau să nu le fi încetat contractul individual de muncă pentru motive disciplinare în ultimii 7 ani;
 • Să nu fi fost exmatriculaţi, pentru abateri disciplinare, dintr-o instituţie de învăţământ;
 • Să fi obţinut la purtare,  în perioada studiilor liceale, media generală de minimum 9.00, cu excepţia candidaţilor care au absolvit instituţii de învăţământ de nivel liceal în state membre ale Uniunii Europene în care nu se evaluează prin notă/punctaj/calificativ purtarea elevului.
De interes:  TOP 4 măsuri de precauție pentru locuința ta

Pe durata concursului de admitere nu se asigură cazarea, masa şi transportul candidaţilor.

Modul de organizare a recrutării, precum și actele și documentele necesare pentru constituirea dosarului de recrutare se găsesc pe pagina de internet https://www.politiadefrontiera.ro/ro/timisoara/i-anunt-recrutare-candidati-pentru-academia-de-politie-alexandru-ioan-cuza-sesiunea-august-2019-si-pentru-spapf-avram-iancu-oradea-sesiunea-ianuarie-2020-16907.html.

Sursa foto: Observator.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.