De ce trebuie să se facă îmbălsămarea persoanei decedate

Încă din cele mai vechi timpuri este cunoscută îmbălsămarea corpurilor celor care au încetat din viață. Este o metodă excelentă pentru a păstra corpurile acestora în stare bună măcar până la înmormântare, ba chiar și după. În funcție de tehnica de îmbălsămare, de substanțele folosite și de momentul în care a fost efectuată, corpul se poate păstra în cele mai bune condiții chiar mai bine de doi ani. De toate aceste aspecte se ocupă persoane cu experiență de la o firmă de servicii funerare Bucuresti.

Îmbălsămarea, doar după ce a fost emis certificatul constatator de deces

Orice firmă de pompe funebre Bucuresti profesionistă are printre angajații săi specialiști în această procedură. Atenție însă, îmbălsămarea nu poate avea loc atâta timp cât nu a fost emis certificatul constatator al decesului, pentru că este un serviciu funerar considerat a fi obligatoriu, iar în acest sens există și un cadru legal care reglementează toate detaliile. Ulterior, după ce s-a încheiat îmbălsămarea, se emite un certificat prin care se dovedește că această procedură a avut loc. Nu este ceva plăcut și ușor de soluționat, de aceea recomandarea noastră este să optezi mereu pentru o firmă profesionistă, care se va ocupa de toate detaliile și reglementările legale care trebuie respectate în acest sens.

De interes:  Vizita ministrului Mediului in judetul Prahova

Procedură obligatorie

După cum aminteam mai sus, cadrul legal menționează că este obligatorie în anumite situații. Astfel, este nevoie de îmbălsămare atunci când familia celui care a încetat din viață decide să îi expună acestuia corpul în locuri publice, cum ar fi capelă, într-un sicriu cu capacul deschis. De asemenea, îmbălsămarea este necesară atunci când transportul funerar se face pe distanțe mai mari de 30 de kilometri; ca urmare a unei cereri scrise a membrilor famiilor; sau în situația în care, din motive medicale, este aplicată ca măsură de reducere a riscului biologic sau măsură de profilaxie.

Când este interzisă îmbălsămarea

Deși este o procedură obligatorie, îmbălsămarea corpului persoanei care a încetat din viață poate fi și interzisă. Astfel, niciodată îmbălsămarea nu trebuie efectuată înainte de a fi eliberat certificatul de constatare a decesului, cu o singură excepție, cea a autopsiilor prosecturale. De asemenea, se interzice îmbălsămarea în cazul anumitor afecțiuni infecțioase grave trecute pe lista direcțiilor de sănătate publică. În fine, tot interzisă este această procedură și în cazul decesul a avut loc în condiții suspecte și urmează o cercetare a organelor abilitate, fiind urmată și de autopsia medico-legală.

De interes:  Festivalul Național de Minihandbal a fost un succes! Lupta de pe semicerc, dominată de fair-play – BANAT

Substanțe păstrate în condiții specifice

Există anumite substanțe care se folosesc la procesul de îmbălsămare, și care trebuie păstrate în anumite condiții. O firmă de servicii funerare profesionistă va avea, în mod obligatoriu în dotare și anumite spații destinate acestei proceduri. Prin urmare, atunci când optezi pentru o anumită firmă de pompe funebre, discută și acest aspect, pentru că, după cum vezi, este o procedură obligatorie, și care face parte din serviciile funerare obligatorii în caz de deces.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.