Cât de diferită era viața înainte de internet

Înainte de internet, viața era destul de diferită de cea de astăzi. Deși unele lucruri și activități nu s-au schimbat, alte aspecte ale vieții sunt de nerecunoscut prin comparație. Dar, desigur, alte lucruri erau mult mai complicate. Nu am avut niciodată mai ușor ca acum acces la orice tip de informație, cumpărături, oferte de muncă sau posibilitatea lansării unei afaceri proprii.

Înainte de internet, Amazonul era doar un fluviu. Oricine ar fi menționat acest nume propriu nu i-ar fi determinat în nici un fel pe ceilalți să se gândească la un magazin online. Astăzi lucrurile stau invers. Sunt multe persoane care se gândesc inițial la acest brand și mai apoi la importantul reper geografic.

Cu mult înainte ca Spotify, mp3-urile sau partajarea de fișiere peer-to-peer să ia o așa mare amploare, trebuia fie să economisești niște bani pentru a cumpăra copii oficiale ale melodiilor, fie să le înregistrezi de la radio. Mulți dintre cei care au prins perioada dinainte de internet petreceau mult timp așteptând ca melodia lor preferată să fie redată, apăsând butonul de înregistrare la momentul potrivit. Uneori putea fi floare la ureche, în cazul în care melodia se afla într-un top, fie 10, 20 sau 100, dar pentru acele melodii mai puțin populare, eforturi mai mari erau necesare.

De interes:  Cele mai confortabile ghete pentru femei de la Mangata

Când telefoanele mobile au apărut pentru prima dată, ideea că ai putea juca jocuri pe ele era de neconceput. Dar când primul Nokia a lansat jocul Snake, acesta a părut deja să aibă potențial de a schimba acest univers pentru totdeauna. Acest pas mare ar putea fi comparat astăzi cu un ac în carul cu fân, având în vedere că abia mai putem găsi un Nokia 1100 pe piață și chiar dacă avem noroc în această privință, există foarte multe alte jocuri de descoperit dincolo de Snake. Este adevărat, într-adevăr, că generațiile care au crescut cu internetul nu vor înțelege niciodată satisfacția de a juca unele jocuri care erau înainte precum regi sau regine, dar în zilele noastre există și cazul acelora care coexistă: offline și online. Unul dintre ele este ruleta, o invenție a secolului al XVIII-lea. Ar fi o pierdere să o ștergem din viața noastră „reală”, eliminând astfel varianta pentru cei interesați de a învârti roata într-un cazinou; totodată, oricine poate accesa și ruleta online. Ambele sunt opțiuni bune, depinde doar de propriile preferințe. Și dacă ești unul dintre jucătorii care preferă interacțiunea umană, este bine să știi că poți juca și cu dealeri live. În loc de grafica generată de computer, un dealer live învârte o roată reală, transmițând totul cu ajutorul unei camere web. Și nu este vorba doar despre un dealer care stă într-un depozit întunecat, cu un fel de cameră ascunsă. Cele mai bune website-uri care includ ruleta online folosesc dealeri reali, care fac transmisiuni din cazinouri reale. Este cel mai apropiat lucru de experiența de a te afla într-un cazinou adevărat.

De interes:  Hidroizolaţie fundaţie vs. hidroizolaţie terasa – ce trebuie să ştii înainte de a apela la un astfel de serviciu

Cu mult înainte de era internetului, fără motoare de căutare precum YouTube, eBay, Google și fără rețelele de socializare, erai nevoit să ieși din zona de confort și să părăsești perimetrul propriei case pentru a te putea bucura de astfel de servicii. Nevoia de a cumpăra gadgeturi te împingea către magazinul local, vizionarea unui film era posibilă dacă mergeai la un cinematograf, iar întâlnirea cu prietenii nu avea niciodată ca intermediar un ecran. Astăzi există o mulțime de platforme și aplicații care îți permit să faci multe din aceste activități din confortul propriei canapele.

Unul dintre cele mai nostime aspecte este faptul că web design-ul era o activitate destinată exclusiv arahnidelor. Înainte de internet, multe meserii luate ca atare astăzi nu existau. Dacă ai fi menționat că ești un web designer, de exemplu, oamenii te priveau ciudat. La urma urmei, singurele creaturi care „proiectează” pânze sunt păianjenii.

Înainte de internet, dacă îți doreai „să dai sfoară în țară” anumite informații, fie la locul de muncă, fie, de exemplu, primăria vroia să aducă ceva anume la cunoștința publică, aveai nevoie efectiv să lipești ceva pe un perete fizic. Pionezele și lipiciul au fost înlocuite astăzi de ceva mult mai simplu: postările de pe rețelele de socializare.

De interes:  Cea mai buna oferta de energie electrica

Deși acum e diferit față de atunci și atunci era în alt fel diferit față de acum, tot ce putem face este să ne bucurăm de oportunități, dar totodată, să nu exagerăm cu prea mult internet.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.