Condițiile precare din educația românească, deciziile deseori haotice și fără logică luate de la centru i-au determinat pe reprezentanții elevilor cărășeni să invite la un protest chiar în prima zi de școală, sub denumirea „Doliu pentru educație”.

Anul școlar 2019-2020 ar urma să înceapă cu un protest chiar în rândul elevilor, dacă inițiativa Consiliului Național al Elevilor va fi pusă în aplicare. Reprezentanții acestuia au decis că reacția firească la ceea ce se întâmplă în ultima vreme în sistemul educațional din România ar fi tragerea unui sistem de alarmă venit chiar din interior.

„Dorim să tragem un semnal de alarmă cu privire la practicile desuete din sistemul de învățământ românesc, care valorifică interesele personale ale politicienilor în detrimentul nevoilor reale ale elevilor din România. Ordinul de ministru care trimite elevii ce vor avea media mai mică de 5 la Evaluarea Națională direct în școlile profesionale, contribuind în acest mod la consolidarea percepției conform căreia învățământul profesional reprezintă «groapa de gunoi» a sistemului, este motivul principal care ne scoate la protest în curtea școlii și ne determină să aprindem o lumânare la căpătâiul educației. Ne exprimăm mâhnirea față de actuala clasă politică, care conduce, prin acțiunile ei, la degradarea sistemului educațional, tratând educația drept o prioritate doar la nivel declarativ”, spun reprezentații Consiliului Național al Elevilor.

De interes:  Unde gasesti cele mai frumoase buchete de flori pentru persoana draga

Inițiativei centrale i se alătură și structura din Caraș-Severin. Prin vocea președintelui filialei din județ, luni, 9 septembrie, la festivitatea de deschidere a anului școlar, elevii sunt îndemnați să reacționeze.

„Noi, principalii beneficiari ai sistemului de învățământ preuniversitar românesc, cerem o schimbare! Ne-am săturat de măsurile luate peste noapte, măsuri ce afectează climatul educațional, făcându-l extrem de inconfortabil. Îndemn elevii cărășeni să se alăture protestului «Doliu pentru educație», iar luni când veți participa la deschiderile festive din școlile voastre purtați o banderolă neagră pe braț. În acest fel, gestul nostru va măsura cât o mie de cuvinte”, transmite Marin George, președintele Consiliului Județean al Elevilor Caraș-Severin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.