Anul școlar 2019-2020 vine cu o veste cât se poate de îmbucurătoare pentru absolvenții de gimnaziu. Pe lângă sudori și mecanici auto, instituția de învățământ de la malul Dunării a introdus, din acest an, și specializarea tinichigiu-vopsitor auto în cadrul celor trei ani de studiu pentru învățământul profesional.

Conducerea Liceului Tehnologic „Clisura Dunării” de la Moldova Nouă a fost nevoită, în ultimii doi ani, să ducă o muncă de convingere cu părinții tinerilor în ideea de a-i face să înțeleagă cât de important este să ai o meserie, în condițiile în care interesul pentru carte nu este unul scontat.

Drept urmare, începând cu acest an școlar, toți elevii care termină clasa a VIII-a vor avea posibilitatea să urmeze cursurile învățământului profesional, cursuri programate să aibă loc pe o perioadă de trei ani , sigur, cu posibilitatea continuării învățământului liceal după finalizarea acestei etape. Iar pe lângă sudori și mecanici auto, elevilor le-a fost pusă la dispoziție și specializarea de tinichigiu-vopsitor auto.

Veștile bune nu se opresc aici! Directorul LTCD Moldova Nouă, Mihaela David-Izvernar, a subliniat că elevii din învățământul primar, respectiv elevii de clasa a doua vor avea ocazia să facă parte din programul „Școala după școală”, ceea ce-nseamnă că, după orele de la clasă, cadrele didactice se vor ocupa ca cei mici să-și poată perfecționa cunoștințele de la cursuri, micuții părăsind instituția de învățământ cu temele făcute și cu ceva în plus.

Pe de altă parte, în ultimii ani școlarii au dovedit un interes sporit în a studia limba engleză, motiv pentru care se continuă programul de limbă engleză intensiv la copiii de clasa a V-a, trendul ajungând deja la a treia generație. În ceea ce-i privește pe tinerii de liceu, din 2017 clasa de Științe ale Naturii a început să revină în forță, după o perioadă de declin.

Astfel, în condițiile prezentate, conducerea liceului speră că a reușit să asigure toate cele necesare oricărui tip de studiu, iar singurul lucru care mai rămâne de făcut se referă la interesul acordat de către elevi tuturor acestor îmbunătățiri, rezultatul muncii comune putând fi vizibil abia în iunie anul viitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.