inchiriere laptopuri

Un computer laptop este un computer personal portabil alimentat de o baterie sau un cablu de curent alternativ conectat la o priza electrica, care este de asemenea folosit pentru a incarca bateria. Laptop-urile au o tastatura atasata si un touchpad, trackball sau joystick izometric utilizate pentru navigare. Un laptop are, de asemenea, un ecran subtire de afisare care este atasat si poate fi pliat plat pentru transport.

Dimensiunea laptopului si portabilitatea

Un computer laptop este mai mic decat un computer desktop, in general mai putin de trei centimetri grosime si cantareste mai putin decat computerele desktop, de obicei mai putin de cinci kilograme. Dimensiunea laptopului face convenabil transportul in serviete, rucsacuri si alte genti. Acesta isi deriva numele de „laptop” din utilizarea sa usoara, sprijinindu-se pe poala unei persoane in timp ce sta, fara a fi nevoie de un birou sau alta suprafata. Calculatoarele laptop pot fi, de asemenea, denumite computere notebook, desi un computer notebook descrie de obicei un computer mai mic si mai usor decat un computer laptop traditional.

De interes:  Ești elev în Clisura Dunării și îți place teatrul? Înscrie-te la concurs!

Laptopuri utilizate in locul desktop-urilor

Calculatoarele laptop pot fi utilizate la un birou si pot fi utilizate in mod similar ca un computer in stil desktop, conectand un monitor, tastatura si mouse separat. Posturile de andocare sunt dispozitive care permit unor computere laptop sa se conecteze cu usurinta la periferice, cum ar fi monitoarele si tastaturile intr-un cadru de birou, si apoi „dezactiveaza” pentru o utilizare si transport mobil usor.

Laptopuri si periferice

Laptop-urile au porturi si alte interfete similare cu computerele de birou, cum ar fi porturile USB, cardurile de interfata de retea, boxele audio, unitatile media digitale si sloturile pentru carduri de memorie (cum ar fi cititorii de carduri SD), care sunt adesea incorporate in computerul laptopului de catre producator. Periferice suplimentare pot fi conectate la un computer laptop prin sloturi de expansiune disponibile, prin porturi USB sau seriale sau fara fir printr-o conexiune Bluetooth.

Pretul unui laptop variaza de la cateva sute de lei pana la cateva mii de euro. Daca ai nevoie de un laptop pentru o perioada determinata poti apela oricand la un serviciu de inchirieri laptopuri. Poti apela pentru acest serviciu la NAN Events.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.