Curtea Universității ” Eftimie Murgu ” din Reșița te așteaptă la film !

Sâmbătă, 15 august 2020, începând cu ora 21.30, curtea Universității „Eftimie Murgu” din Reşiţa găzduiește proiecţia filmului documentar „Autogara”, 2018. Regizor: Tomáš Elšík.

               AUTOGARA din Tel Aviv este una dintre cele mai mari din lume și, în același timp, are cele mai deplorabile stații de autobuz. Planurile vizionare ale arhitectului de a construi o clădire care să cuprindă călătorii s-au transformat într-un nesfârșit labirint de coridoare. Darul pentru cetățenii Tel Avivului servește, în prezent, ca adăpost pentru refugiați din întreaga lume. De 17 ani, Yonatan îi ghidează pe oameni, arătându-le fața întunecată a stațiilor. Descoperă comunități în locuri menite să rămână ascunse. Aceste comunități veghează la tradițiile și valorile lor și vor să-și apere noul cămin. Astfel, clădirea reflectă o lume a societății din afara zidurilor.

Evenimentul se desfășoară în aer liber, cu respectarea măsurilor de protecție prevăzute prin HG 434 /2020. Masca de protecție și distanța de doi metri între participanți care nu fac parte din aceiași familie (maxim 4) sunt obligatorii.

De interes:  Reșița înapoi pe hartă!

In  caz de vreme nefavorabilă, proiecţia se va reprograma pentru următorul weekend (fără a se suprapune cu o altă proiecţie programată), iar intrarea este liberă!

Organizator Național: Asociația One World Romania
Online: oneworld.ro | kinedok.net
Parteneri: Institute of Documentary Film (Rep. Cehă), Filmtopia (Slovacia), Anthropolis (Ungaria), ReStart (Croația), Activist 38 (Bulgaria), AdArte (Polonia)
Cu sprijinul: Creative Europe – MEDIA Programme of the European Union, Administrația Fondului Cultural Național

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.