Iata cum sa pregatesti instalatia ta frigorifica pentru mentenanta HVAC regulata!

mentenanta HVAC

Ai vrea sa fii taxat pentru stergerea prafului de la nivelul aerisirii unei instalatii HVAC? Sau ti-ar placea sa te confrunti cu defectiuni cauzate de o cutie pozitionata gresit (acopering aerisirea) sau o scurgere care putea fi observata din timp?

Daca raspunsul este nu, atunci probabil deja ti-ai dat seama ca pregatirea pentru o mentenanta HVAC regulata nu se face fix inainte de mentenanta respectiva. In schimb, aceasta se realizeaza in mod constant, atat de tine, cat si de catre angajatii tai.

Inlocuieste filtrele in mod regulat

O mentenanta regulata poate fi realizata si o data la 6 luni. In schimb, filtrele ar trebui sa fie inlocuite din 3 in 3 luni, pentru a asigura faptul ca eficienta instalatiei tale este la maximum. Totusi, important este faptul ca aceste filtre, la majoritatea instalatiilor, pot fi inlocuite destul de usor.

Daca nu est sigur, poti intreba oricand firma de mentenanta alaturi de care colaborezi daca schimbarea filtrelor este un lucru pe care l-ai putea face pentru a garanta o mentenanta HVAC regulata fara probleme.

De interes:  Sfaturi de cumparare si folosire accesorii pentru turnare beton amprentat

Nu ignora semnele de umiditate

Din pacate, multi oameni considera umiditatea – de obicei sub forma de baltoaca sub o instalatie HVAC – un lucru normal. De ce? Ei bine, motivul principal este efectul de condensare – daca instalatia este mereu rece, este normal sa produca umiditate dat fiind faptul ca mediul inconjurator este cald, nu?

Adevarul este ca umiditatea poate fi o problema. Chiar daca aceste instalatii sunt concepute pentru a functiona in circumstante mai neprielnice, baltoacele si umezeala constanta nu trebuie ignorate. De altfel, nu ai ignora umiditatea daca aceasta s-ar produce sub frigiderul tau, nu?

De cele mai multe ori, umiditatea marcheaza o scurgere sau o defectiune – caz in care ai nevoie de mentenanta HVAC cat mai repede.

Verifica sunetele produse de instalatie

Pentru a face munca expertilor mai usoara in timpul mentenantei, poti verifica persona sunetele emise de intreaga instalatie – de la cap la coada. Astfel, atunci cand expertii se prezinta la fata locului, vei sti exact unde sa ii indrumi.

De interes:  De ce să alegi o asigurare auto, mai ales dacă ești șofer începător

Mai mult decat atat, tine minte ca profesionistii urmeaza anumite protocoale si proceduri in timpul unei mentenante. Totusi, anumite lucruri le pot scapa, tocmai din cauza rigiditatii procedurilor. Astfel, unele zgomote pot fi trecute cu vederea – deci nu te grabi cand faci o inspectie de acest tip.

Verifica temperatura camerei/cladirii in care se afla instalatia

De multe ori, mentenanta HVAC regulata va lua in considerare, in prima instanta, temperaturile atat din interiorul instalatiei, cat si din interiorul camerei in care aceasta se afla. Daca aceste temperaturi nu sunt in valori normale, atunci se continua cu o inspecite mai amanuntita a instalatiei in sine.

Totusi, daca temperaturile sunt in regula si exteriorul intregii instalatiei este in stare perfecta, atunci o inspectie la interior mai poate fi amanata. Totusi, pentru a elimina subiectivitatea de moment, poti realiza personal o verificare a temperaturilor timp de mai multe zile inainte de mentenanta HVAC.

Astfel, daca exista intr-adevar devieri ale temperaturii, le vei descoperi cu siguranta.

De interes:  Tehnici de machiaj profesional explicat pas cu pas

Pe de alta parte, daca vrei sa beneficiezi de monitorizare in permanenta a instalatiilor tale frigorifice sau HVAC, te poti baza pe echipa profesionistilor FrigoTehnics. Acestia opereaza in conformitate cu standarde europene si prin urmare, iti pot monitoriza instalatia in timp real, chiar si de la distanta!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.