Cum să nu mai facem risipă de energie, mai ales la mansardă

echiament-protectie-spuma

A trăi la casă are avantajele sale, precum dispunerea de o mansardă cochetă, dar presupune costuri și preocupări mai mari, lucruri care trebuie neapărat optimizate. În acest scop discutăm despre stoparea risipei la energie prin aplicarea de spumă izolatoare inclusiv la mansardă.

Eficiența energetică a clădirilor rezidențiale a ajuns, în timp, un factor de care potențialii clienți se interesează imediat atunci când vor să își cumpere o locuință. Casele, cumpărate sau construite de proprietar, au nevoie de mentenanță și chiar de îmbunătățiri realizate periodic, pentru a ne permite să locuim în ele la un nivel adecvat de confort fără să ne dăm tot salariul pe facturile la energie.

Spuma izolatoare și eficiența energetică a mansardei

Una dintre îmbunătățiri se referă la izolație mansardă – aici se poate înlocui cu una care cu adevărat să izoleze termic și fonic, și asta pentru zeci și zeci de ani!

Mansarda este un spațiu de locuit care, prin specificul său, devine o cameră creativă, de relaxare, un loc deosebit. Pentru a ne putea simți bine la mansardă e nevoie să o mobilăm cu gust și ingenios din punct de vedere al spațiului, dar înainte de toate trebuie bine izolată. Cu ce? Cu spumă izolatoare.

Pe timpul verii, o mansardă prost izolată va fi sufocantă de-a dreptul, cu tabla dogorind de-a dreptul deasupra unui aparat de AC care nu va face față nicicum.

Pe timpul iernii, în mansarda răcoroasă nu vom avea plăcere să stăm, nici măcar pentru a admira peisajul alb (sperăm) de la înălțime, deși există un element de încălzire care, de asemenea, pare că nu poate face față.

Iată de ce izolația bună a mansardei poate să schimbe lucrurile în bine, păstrând căldura pentru mai mult timp în interior (sau afară pe timpul verii) și ușurând, astfel, munca aparatului de aer condiționat.

Scopul nostru este să ne izolăm mansarda bine, ca de altfel toată casa. Este un scop care, dacă e îndeplinit, poate aduce și o stare de bine, de trai confortabil, în timp ce facem economie la consumul de energie.

Facem pasul spre confort termic fără risipă de energie

Se prefigurează o concluzie, și anume aceea că merită să plătim o firmă care să aplice spumă izolatoare, pentru ca astfel să obținem atât un climat plăcut peste tot prin casă, indiferent de etaj și inclusiv la mansardă, cât și facturi suficient de mici la energie încât să stăm liniștiți și să ne bucurăm cu adevărat de timpul petrecut acasă.

Isoterm, de pildă, are nevoie de doar 2-3 ore pentru a izola o mansardă mare. Este firma care sprijină evoluția în izolații, bazându-se pe spuma poliuretanică și popularizând acest material-minune atât de constant în acțiune și atât de bun la raportul calitate/preț, fiind în același timp cu adevărat non-toxic.

Modul în care acționează spuma izolatoare reduce pierderea de căldură în mansardă cu aproximativ 40% pe timpul iernii, ceea ce este un alt indiciu cum că spuma aplicată ca izolație mansardă este primul, dacă nu principalul mijloc prin care putem opri risipa de energie.

De interes:  Poţi comanda aranjamente florale elegante şi rafinate online

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.