Instalatiile tehnice, de uz casnic, reprezinta una dintre principalele prioritati atunci cand renovam sau amenajam o locuinta de la zero.

Niciodata nu ar trebui sa incepi sa invesesti intr-o locuinta, in finisaje si articole de mobilier, decoratiuni, fara a te asigura ca instalatiile functioneaza corespunzator si ca nu prezinta o serie de probleme ce te-ar putea afecta pe termen lung.

Obiectele sanitare asociate instalatiilor de uz zilnic, ce faciliteaza racordarea si uzul la utilitatile moderne reprezinta una dintre cele mai frecvente achizitii. Cu toate acestea, nu toata lumea ia in calcul schimbarea acestora la perioade bine stabilite de timp, lucru care poate pune in prim plan o serie de probleme. Astăzi veti afla de ce ar trebui sa nu omitem acest pas si cand este indicat sa investim in noi obiecte sanitare.

La cat timp e necesar sa schimbam obiectele sanitare?

In general, obiectele de uz sanitar au o durata aproximativa de viata cuprinsa intre 6 luni-3 ani de la data instalarii si punerii lor in uz. Aceasta durata poate fi influentata de modul in care sunt intretinute obiectele, de produsele utilizate si de factorii din mediul ambiant. De exemplu, cele mai frecvente investitii vor fi facute in baterie chiuveta,baterie baie, acele robinete complete pentru bucatarie si baie care ne permit accesul la igiena.

De interes:  IPTV ROMANIA

Una dintre cele mai frecvente probleme cu care se ocupa utilizatorii vizavi de acestea sunt acele depuneri de calcar, care nu doar ca se prezinta inestetic, dar in acelasi timp pot duce si la defectarea sistemului. Depunerile nu vor fi doar exterioare, ci deseori chiar si in mecanismul interior al bateriei. In cele mai simple cazuri poti inlocui cu succes valva de evacuare de la robinet sau alte accesorii, precum capul de dus la care aceasta este conectata. Dar si maneta sau robinetii de deschidere, pot preintampina probleme. Pentru a preveni o serie de incidente neplacute precum inundatiile, defectiunile serioase ale mecanismului bateriilor care pot necesita interventii mai ample, recomandam sa schimbati aceste baterii cel putin o data la 1-2 ani si/sau in cazul in care apar semne vizibile de uzura. Chiar daca alegeti sa inlocuiti doar anumite piese, incercand astfel sa reparati daunele partiale ale bateriei, nu uitati ca in termenul cel mai scurt pot aparea inclusiv o serie de neplaceri asupra altor componente. Puteti evita investitiile recurente si anoste apeland in mod exclusiv la achizitia si montajul unei noi baterii sanitare, cat si neplacerile asociate cu defectiunile lor.

De interes:  REZULTATE FINALE în Caraș-Severin! Din fruntea Guvernului, la coada clasamentului!

Deseori montajul unei astfel de baterii este extrem de facil si nu necesita cunostinte ample, astfel ca majoritatea utilizatorilor pot opta pentru a-si monta singuri o baterie sanitara, fara a necesita interventia unui expert. Insa, in cazul in care va lipsesc aceste cunostinte, nu ezitati sa apelati la un instalator.Consultati lista noastra de produse de pe market365.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.