Cum sa alegi cea mai potrivita autofiletanta cu acumulator pentru lucrarile tale!

autofiletanta cu acumulator

Din trusa de scule a unui meserias nu are cum sa lipseasca o autofiletanta cu acumulator. Un astfel de aparat poate fi utilizat atat in propria locuinta, atunci cand vrei sa faci mici ajustari sau modificari, cat si atunci cand ai lucrari importante, daca esti meserias profesionist. Insa pe piata exista o multime de variante de scule autofiletante, asa ca ai nevoie sa te orientezi foarte bine pentru a o alege pe cea mai potrivita.

Un aspect esential de care trebuie sa tii cont este reprezentat de faptul ca o unealta de acest fel trebuie sa iti permita utilizarea si in zone greu accesibile, iar un fir de alimentare ar pune mari probleme. Tocmai de aceea, trebuie sa apelezi la o autofiletanta cu acumulator. Iata cum si de unde poti sa alegi cea mai buna solutie de bormasina care nu trebuie sa fie mereu conectata la priza!

Caracteristicile de care dispune o autofiletanta cu acumulator

O bormasina poate fi de mai multe feluri, in functie de modul in care actioneaza. Exista bormasina traditionala, bormasina cu percutie si bormasina cu impact. Fiecare varianta are avantajele si dezavantajele sale, precum si un specific care le ajuta sa se deosebeasca de celelalte optiuni, deservind activitati aparte. 

Bormasina clasica pune accent pe latura utila si functionala. Ea are capacitatea de a gauri si de a insuruba sau a desuruba, in functie de nevoi. Un alt avantaj al bormasinii clasice este reprezentat de puterea sa ridicata si de design-ul ergonomic. In plus, ea nu provoaca zgomot puternic atunci cand este utilizata.

Bormasina cu impact este cea mai buna varianta la care poti apela pentru a strange sau a desface suruburi. Este o scula foarte usoara si ergonomic si are capacitatea de a actiona eficient fara sa afecteze integritatea pieselor pe care vrei sa le desfaci. In schimb, are dezavantajul de a fi ceva mai zgomotoasa decat cea clasica si de a nu fi compatibila cu o gama variata de burghie. 

Bormasina cu percutie este o varianta mai puternica a bormasinii clasice. Atat de puternica incat poate sa actioneze cu succes si asupra betonului sau a altor materiale foarte dure. 

Ce au incomun cele trei tipuri de bormasini, dincolo de capacitatile lor tehnice, este reprezentat de nevoia de a fi mereu alimentate cu energie electrica. Pentru a te putea bucura de mobilitate si versatilitate in cadrul lucrarilor, insa, activitatile ce nu depind de scule de putere pot fi duse la bun sfarsit folosind o unealta cu acumulator. Astfel, in multe cazuri, o autofiletanta cu acumulator se va dovedi cea mai buna alegere! 

Ce caracteristici are acumulatorul potrivit

Daca vrei sa te poti folosi la capacitate maxima de unealta pe care o alegi, pentru vreme indelungata, este necesar sa prioritizezi calitatea. Calitatea acumulatorului este dictata de patru particularitati esentiale:

Compozitia chimica – de regula, bateriile bune sunt fabricate din ion de litiu sau Li-Ion, asa cum sunt cel mai des marcate in comert. Alternativ, exista si solutii produse din NiCd, adica nichel cadmiu. Variantele Li-Ion au o autonomie mai mare si garanteaza putere ridicata, in conditiile in care nici nu ingreuneaza aparatul. 

Capacitatea – cu cat capacitatea este mai mare, cu atat cu atat durata de utilizare a bateriei, intre incarcari, va fi si ea mai ridicata. Varianta potrivita de autofiletanta cu acumulator va avea o baterie de cel putin 1500mAh. 

Voltaj – determina puterea de torsiune a bormasinii. Modelele profesionale, destinate utilizarii intense pe suprafete dure, au un voltaj mai mare de 10V. 

Durata de incarcare – aceasta ajunge la maximum trei ore, in cazul celor mai bune bormasini. 

Daca vrei o unealta mobila si eficienta, alege o autofiletanta cu acumulator! Ai grija ca bateria sa se incarce rapid, sa aiba o capacitate mare, un voltaj ridicat si sa fie produsa din elemente de calitate! 

 

De interes:  7 exerciții simple pentru relaxarea și îmbunătățirea vederii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.