Descopera diversele tipuri de case de marcat si cum sa o alegi pe cea mai buna!

case de marcat

Pentru orice afacere, este foarte important sa dispuna de toate echipamentele si instrumentele utile, pentru a-si desfasura activitatea in conditii de legalitate. Din acest punct de vedere, existenta unei case de marcat, in cazul in care este vorba despre o afacere bazata pe comercializarea de produse, este imperios necesara. Cu ajutorul unei case de marcat, tranzactiile sunt inregistrate, sunt generate si bonuri fiscale, iar evidenta miscarilor financiare din cadrul companiei este una usor de tinut. Insa pe piata exista foarte multe tipuri de case de marcat, fiecare varianta fiind mai mult sau mai putin potrivita pentru un anumit business.

De regula, cu cat afacerea ta este una mai dezvoltata si presupune activitati de vanzare mai complexe, cu atat casa de marcat trebuie sa fie mai bogata in functii. Afla din acest articol care sunt tipurile de case de marcat pe care le poti alege pentru afacerea ta, ce caracteristici are fiecare tip si de unde poti sa cumperi cel mai performant model!  

 

De interes:  Web Hosting în România: Duceți site-ul dvs. la următorul nivel!

Case de marcat portabile

Extrem de utile in cazul business-urilor care implica deplasarea, casele de marcat portabile ofera strictul necesar desfasurarii in conditii de legalitate a activitatii afacerii tale. Pentru a avea siguranta ca te poti baza cu adevarat pe casa de marcat pe care o cumperi, asigura-te ca ea este avizata in conformitate cu prevederile legale. In acest sens, trebuie sa stii ca relevanta este OUG 28/1999. Cele mai bune case de marcat portabile sunt extrem de utile inclusiv pentru activitatile de tip ridesharing.

Altfel spus, daca esti sofer Uber, Clever sau Bolt, o casa de marcat portabila te poate ajuta sa faci o treaba excelenta in conditii de maxima legalitate. Acest tip de case de marcat dispune de tastatura in limba romana, interfata LAN, mondem de comunicatie si un meniu intuitiv. Marele sau avantaj este ca poate functiona fara sa fie conectata prin cabluri, cu exceptia celui de alimentare cu electricitate. Versiunile mai avansate ofera chiar posibilitatea utilizarii unui acumulator Li-Ion. Acesta asigura o functionare destul de indelungata casei de marcat, amanunt extrem de important. Tot aceste variante ceva mai costisitoare ofera si posibilitatea de a conecta un dispozitiv de tip POS, pentru plata cu cardul. 

 

De interes:  Donează sânge și intri gratuit la UNTOLD sau Neversea 2023

Case de marcat fixe

Cele mai intalnite modele de case de marcat raman in continuare cele fixe. In cazul in care detii un magazin sau un alt tip de business pentru care ai nevoie de casa de marcat, aceasta este varianta clasica ideala. O casa de marcat fixa, de calitate, poate stoca in baza sa de date pana la 100.000 de articole, cu denumiri lungi de pana la 72 de caractere. O casa de marcat fixa poate aplica direct cota de TVA, scutirea de TVA, dar si alte taxe. De asemenea, cu ajutorul unei case de marcat performante plata poate fi facuta prin numerar, card bancar, voucher, tichete de masa sau tichete cadou.

Totodata, casa de marcat are capacitatea de a comunica cu un PC pentru a transmite toate informatiile necesare in vederea crearii rapoartelor fiscale relevante. O casa de marcat de calitate poate sa stocheze date in asa fel incat sa genereze rapoarte detaliate. Mai mult decat atat, ar trebui sa alegi o casa de marcat care permite utilizarea de carduri microSD, care ofera posibilitatea extinderii memoriei cu pana la 32GB. Cele mai moderne versiuni de case de marcat au Bluetooth, acumulator si o viteza impresionanta de tiparire a documentelor precum bonuri fiscale, raporturi de inchidere sau documente nefiscale. 

Nu uita ca, inainte de toate, cel mai important este sa optezi pentru o casa de marcat autorizata, de la comercianti de top. Descopera in oferta Tehnicafiscala cele mai sigure si performante optiuni pe care le-ai putea alege! 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.