Fondul de ten trebuie ales in functie de nevoile voastre, acesta fiind un lucru de care trebuie sa va interesati atunci cand aveti in vedere aceste cosmetice. Trebuie asadar sa cunoasteti cateva lucruri despre acesta inainte de a achizitiona produsul cel mai potrivit pentru voi.

Calitatea fondului de ten este confundata cu puterea sa de acoperire, cu toate acestea insa lucrurile nu stau chiar asa. Un fond de ten cu o putere cat mai mare de acoperire nu este neapareat un find de ten bun. Fondul de ten cu totala acoperire este bun doar in momentul in care fata voastra are defecte pronuntate, dar cu toate acestea folosirea unui fond de ten cu putere mare de acoperire este nerecomandata. Aveti in vedere acest lucru atunci cand doriti sa achizionati cosmetice cat mai bune.

Pentru a obtine un grad cat mai mare de acoperire, multe produse contin talc, acest ingredient impiedicand insa respiratia cutanata. Acest lucru nu face decat sa accentueze efectul de imbatranire al pielii, favorizand in acelasi timp si aparitia ridurilor. Datorita inovatiilor care apar pe piata destul de des, acest lucru nu mai este o problema, iar pielea poate rerspira, diminuandu-se semnificativ efectul de imbatranire. Un fond de ten cu acoperire mare poate fi incomod de purtat, in special atunci cand vorbim despre anotimpurile foarte calduroase.

Un fond de ten bun este un produs care se potriveste din toate punctele de vedere si anume ca acesta trebuie sa aiba o nuanta, consistenta, finish, dar si o formula care sa ofere un aspect cat mai natural posibil. Va intereseaza asadar in special acoperirea unui astfel de fond de ten. Acesta poate fi cu acoperire mica, el fiind folosit pentru a oferi putina luminozitate pielii. De asemenea, mai puteti folosi si fondul de ten cu o acoperire medie, acesta acoperind zonele rosii si iritatiile. Fondul de ten cu acoperire mare este apreciat cel mai mult, gasindu-se mereu in trusa de cosmetice. Acest fond de ten este recomandat insa persoanelor cu probleme mari cum ar fi un ten acneic sau cu eruptii cutanate.

Cum va ajuta aceste cosmetice?

Un alt lucru pe care trebuie sa-l aveti in vedere este finish-ul pe care il ofera un fond de ten. Acest finish poate fi unul satinat, el oferind o stralucire puternica tenului. Acest fond de ten poate fi folosit la prezentarile de moda, precum si la evenimentele glamour. El este perfect pentru persoanele cu pielea uscata si nu trebuie folosit in cazul in care aveti probleme cu tenul.

Finishul mat este potrivit persoanelor cu pielea grasa, dar si persoanelor active, acestea fiind predispuse sa transpire. O aplicare prea intensa elimina textura pielii, iar aspectul pare artificial si lipsit de viata. Mai exista un finish natural, acesta fiind purtat zi de zi. Acesta se afla undeva intre finish-ul mat si cel satinat.

Nuanta aleasa trebuie si ea sa fie potrivita, iar fondul de ten trebuie sa-si faca treaba, ea se poate schimba in functie de anotimp. Vara se poate purta o nuanta mai inchisa, in timp ce iarna puteti opta pentru una mai deschisa.

 

De interes:  FOTO. Emoții vechi și noi la Muzeul Banatului Montan. Decenii de cinematografie, reunite într-o expoziție aparte

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.