12 filme pe care trebuie sa le vezi macar o data in viata

In secolul trecut filmele au fost in jur, Hollywoodul ne-a oferit povesti si personaje de neuitat. Este imposibil sa fi vazut toate filmele realizate de-a lungul istoriei. In ciuda acestui fapt, exista filme care rup granitele si sunt indispensabile. Cele 12 filme care trebuie vazute macar o data in viata sunt un exemplu al celor mai bune lucrari realizate de cei care sunt responsabili de crearea magiei cinematografiei. Pregatiti floricele , faceti-va confortabil si treceti treptat prin intreaga lista.

Iata 12 de filme pe care toata lumea ar trebui sa le vizioneze macar o data in viata. Este un mix de filme recente, clasice de neuitat , care iti vor largi orizonturile si pe care toata lumea ar trebui sa le cunoasca.

1. “The Godfather” (1972)

„Nasul” (si continuarea sa) este doar unul dintre acele filme perfecte. Povestea, castingul si regia lucreaza impreuna pentru a crea magie pe ecran.

2. „Do the Right Thing” (1989)

De interes:  Siteuri cu tinute office pentru birou

Cu o naratiune complexa atent construita, Spike Lee’s este un film visceral despre cursa din America, care se preteaza la noi interpretari de fiecare data cand il urmaresti.

3. „Citizen Kane” (1941)

„Citizen Kane” nu este doar vizionarea esentiala, deoarece criticii sunt de cele mai multe ori de acord ca este cel mai bun film din toate timpurile. Este o poveste atemporala de lacomie si putere.

4. “Before Sunrise” (1995)

„Inainte de rasarit”, de Richard Linklater – si continuarile sale, facute fiecare noua ani intre ele – sunt cele mai romantice filme realizate vreodata.

5. The Girl Next Door

Matthew, un elev de liceu, crede ca a gasit-o pe femeia visurilor sale. Cu toate acestea, in curand afla ca Danielle, obiectul afectiunii sale, este o fosta actrita de filme porno.

6. „Boyhood” (2014)

“Boyhood”, un alt film Linklater, a fost filmat pe o perioada de 11 ani pentru a surprinde viata unui personaj in crestere.

7. „8½” (1963)

De interes:  Când trebuie schimbate anvelopele de vară cu cele de iarnă şi viceversa? Ce prevede legea? Ce trebuie să ştie şoferii?

„8½”, al lui Fredrico Fellini, un clasic al cinematografiei arthouse, este o comedie despre viata romantica si profesionala dezordonata a unui cineast care incearca sa scoata un film din pamant.

8. “2001: A Space Odyssey” (1968)

„2001: A Space Odyssey” a lui Stanley Kubrick a aparut in 1968, insa efectele sale speciale – si mesajul sau – sunt la fel de stralucitoare astazi ca atunci.

9. “The Rules of the Game” (1939)

Putine filme au un cutit la fel de ascutit in fata distinctiilor de clasa ca „Regulile jocului”, satira hilara, dar miscatoare, a lui Jean Renoir.

10. „Toy Story” (1995)

Dintre toate filmele Pixar, „Toy Story” este inca cel mai esential. Este o poveste emotionanta care a schimbat animatia pentru totdeauna.

11. „Psiho” ​​(1960)

Alfred Hitchcock a fost maestrul suspansului, iar „Psycho” este una dintre cele mai bune lucrari ale sale.

12. “Seven Samurai” (1954)

Este vorba despre „Seven Samurai”, „Rashomon” si „Ran”, peste care este cel mai bun film legendar al regizorului Akira Kurosawa, dar nu exista nici o indoiala asupra celui mai influent.

De interes:  E oficial, Podul Eroilor se deschide luni. Ce spune Robu despre lucrările la Podul Dragalina | Express de Banat

„Sapte Samurai” – despre un satean care ii convinge pe sapte samurai sa-si apere orasul de banditi – a fost sablonul pentru toate, de la „The Great Magnific Seven” la „Star Wars: Rogue One”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.