Potrivit IPJ Caraș-Severin, la data de 6 ianuarie 2021, în jurul orei 13.45, polițiștii de la Poliția Orașului Oravița l-au depistat pe un bărbat de 37 de ani, din municipiu, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Mitropolit Andrei Șaguna, fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 1.06 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În aceeași zi, în jurul orei 21.55, polițiștii au fost sesizați să intervină pentru soluționarea unui accident rutier, un tractor acroșând un autoturism care a fost proiectat într-un al treilea autovehicul, rezultând avarierea acestora. În urma acestui eveniment rutier, nu au existat victime.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că, șoferul tractorului are permisul de conducere reținut iar autovehiculul nu era înmatriculat în circulație. La testarea cu aparatul etilotest, a rezultat că bărbatul de 51 de ani avea o alcoolemie de 2.19 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În jurul orei 00.00, tot pe raza orașului Anina, la ieșirea spre Bozovici, polițiști de la Poliția Orașului Anina au depistat un autoturism ieșit în afara părții carosabile. La volanul acesteia a fost identificat un bărbat de 48 de ani din Dalboșeț care figura în evidențe având permisul de conducere suspendat, iar la testarea cu aparatul etilotest a rezultat că avea o alcoolemie de 2.47 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În toate cazurile, soferii au fost conduși de polițiști la spital pentru prelevarea mostrelor biologice necesare pentru stabilirea alcoolemiei în sânge. Doar șoferul de 37 de ani, din Oravița, a acceptat prelevarea.

În toate situațiile menționate, polițiștii au întocmit dosare penale și continuă cercetările, la finalizarea cărora vor fi dispuse soluții legale.

IPJ Caraș-Severin vrea să reamintească faptul că legea penală pedepsește infracțiunea de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă. Aceleași sancțiuni sunt aplicate și persoanelor care sunt aflate sub influența unor substanțe psihoactive.

O statistică din partea IPJ CS pentru anul trecut confirmă că aceștia au întocmit 240 de dosare penale pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și au aplicat 214 sancțiuni contravenționale unor conducători auto care au condus vehicule sub influența alcoolului.

“Stimați conducători auto, vă rugăm să fiți responsabili și conștienți de faptul că vă puneți în pericol atât propria viață și pe a celorlalți participanți la trafic, cât și libertatea! Nu vă urcați la volan după ce ați consumat alcool!”, ne îndeamnă IPJ Caraș-Severin.

De interes:  Buy-Back, foloseste masina ta veche ca avans pentru alta mai noua

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.