Cerneală sau toner pentru imprimantă – care este diferența

Este incredibil de important să știi ce cartușe funcționează pentru imprimanta ta. Daca vei comanda produsul greșit, s-ar putea ca acesta să ajungă să coste sute de lei irositți sau cel puțin un retur incomod, dacă eroarea este surprinsă la timp. Cerneala și tonerul sunt două tipuri complet diferite de cartușe de imprimantă, fiecare cu propriile avantaje și dezavantaje distincte. Dacă dorești să afli mai multe despre cartușele de imprimantă sau cauți o nouă imprimantă și ești pe gânduri în legătură cu ce să cumperi, acest articol îți va spune tot ceea ce trebuie să știi. 

 

Care este diferența dintre cerneală și toner?

 

Pe scurt, cartușele de cerneală conțin lichid și sunt folosite de imprimantele cu jet de cerneală, iar cartușele de toner conțin pulbere și sunt utilizate de imprimantele cu laser.

 

Cerneala din interiorul unui cartuș de cerneală poate fi pe bază de colorant sau pe bază de pigment, în funcție de cartusul pe care îl ai. Majoritatea imprimantelor cu jet de cerneală de pe piață includ, în mod tradițional, cerneală pe bază de colorant. Acestea sunt mai economice decât cartușele de cerneală pe bază de pigment și sunt apreciate pentru capacitatea lor de a produce printuri și fotografii color vibrante, realiste. Cernelurile pe bază de colorant nu sunt rezistente la apă și pot fi susceptibile la pete, multe tipărituri având tendința de a se estompa după 25 de ani. Cerneala pe bază de pigment oferă un finisaj mai clar și un timp de uscare mai rapid decât cerneala pe bază de colorant. Aceasta este apreciată de fotografi profesioniști și designeri grafici pentru capacitatea sa de a imprima imagini și text de calitate de arhivă. Cerneala pigmentată tinde, de asemenea, să reziste la apă și la lumina UV mai bine decât cerneala pe bază de colorant și este capabilă să reziste la decolorare până la 200 de ani.

 

De interes:  Campania „O floare de colț pentru un prânz cald” te invită la o faptă bună! Spune DA!

Tonerul este o substanță de tip pudră uscată, care nu se va păta ca un cartuș de cerneală, dar poate deveni dezordonat dacă este manipulat incorect. Imprimantele cu laser monocrome imprimă doar cu un cartuş de toner negru. Multe modele de imprimante HP color de la Altex.ro folosesc patru cartușe separate de toner negru, cyan, magenta și galben pentru a produce o imprimare. Unitatea de cilindru este un alt termen foarte important cu care ar trebui să fii familiarizat, deoarece fără ea nu vei putea imprima! Tamburul funcționează cu cartuşul de toner pentru a fuziona pulberea de toner cu hârtie. O unitate de cilindru poate fi încorporată în cartuşul de toner sau poate fi vândută separat ca o singură unitate, în funcţie de cerinţele consumabile ale imprimantei tale. Cartușele de toner cu o unitate de cilindru încorporată sunt, în general, mai scumpe decât un singur cartuş de toner, dar majoritatea consumatorilor le consideră mai convenabile, deoarece nu trebuie să îți faci niciodată griji cu privire la înlocuirea cilindrului. De fiecare dată când cumperi un toner nou, în esență, înlocuiești și tamburul. Unitățile de cilindru separate pot fi înlocuite, de obicei, după utilizarea a 3-4 tonere. 

 

De interes:  Descoperă-ți frumusețea cu aceste parfumuri arăbești damă

Astfel, caracteristicile și opțiunile de imprimare căutate la o imprimantă reprezintă doar o parte din poveste. Costul cartușelor de imprimantă este un factor la fel de important de luat în considerare și adesea trecut cu vederea de către cumpărătorii de imprimante pentru prima dată. Nu este un secret pentru nimeni că cartușele pot fi scumpe. Prețul cartușului, dimensiunea cartușului și numărul de pagini pe care le obții de la un cartuș variază foarte mult în funcție de modelele de imprimantă și imprimanta pe care o alegi poate, în cele din urmă, să facă sau să distrugă un buget de imprimare, în funcție de eficiența costurilor cartușelor sale. Cumpărătorii sunt, adesea, influențați de vânzarea săptămânală a imprimantelor unui mare magazin, pentru a afla mai târziu că înlocuirea cartuşelor costă de două ori mai mult decât imprimanta. Înainte de a cumpăra, planifică costurile de operare pe durata de viață a imprimantei și asigură-te că aceste costuri se potrivesc cu nevoile și bugetul tău de imprimare. 

 

De interes:  Avantajele unui robot de aspirare

Sursa foto: unsplash.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.