Cremele de față cu protecție solară trebuie aplicate pe ten în fiecare zi, mai ales în zilele cu radiații solare intense. Dacă petreci timp afară, reaplicarea cremei cu SPF este, de asemenea, o necesitate. Medicii dermatologi recomandă reaplicarea protecției solare la fiecare două ore, indiferent de activitățile zilnice și mai ales dacă intri în contact cu apa (chiar dacă SPF-ul tău spune că este hidro-rezistent). 

Cu toate acestea, persoanele care poartă în mod regulat machiaj, se lovesc de o altă problemă: crema cu protecție solară poate deveni lipicioasă la contactul cu apa din piele și le poate afecta aspectul machiajului. Deși un hidratant cu SPF poate fi cea mai la îndemână soluție, există alte câteva modalități eficiente de a-ți proteja pielea fără a-ți reface sau strica glam-ul. 

Iată exact cum poți să beneficiezi de protecție solară și să îți păstrezi machiajul intact în același timp:

  • Spray fixator cu SPF

Spray-urile cu efect de fixare sunt extrem de utile în orice ritual de aplicare a makeup-ului, mai ales pentru lunile de vară. Multe spray-uri conțin formule cu SPF și ingrediente care conferă tenului hidratarea și prospețimea necesară în cele mai călduroase zile – aloe vera, apă de cocos etc. Spray-urile fixatoare sunt foarte ușor de utilizat: tot ce trebuie să faci, este să pulverizezi pe ten acest produs și să aștepți câteva secunde pentru a fi absorbit de piele. Acest produs nu va lăsa pete inestetice și în plus îți va ajuta machiajul să reziste pentru mai multe ore. Cu toate acestea, nu va înlocui utilizarea unei creme de protecție solară de bază cu un SPF mai mare, dar cu siguranță poate oferi o protecție adecvată pentru retuș. 

  • Pudră cu protecție solară
De interes:  8 motive pentru care website-ul tău are nevoie de SEO

Cu siguranță ai văzut în magazine o varietate de loțiuni cu protecție solară și spray-on-uri SPF. Însă știai că există și produse cosmetice similare sub formă de pudră cu protecție solară? În general, sunt multe persoane care își retușează frecvent pudra de fixare pe tot parcursul zilei. Dacă dorești un plus de protecție, ai putea la fel de bine să o schimbi cu un produs care are beneficii suplimentare. Așadar, pudrele de față cu SPF sunt o metodă sigură și rapidă de a scăpa de senzația de piele uleioasă (mai ales în timpul verii) și de a-ți retușa machiajul. Asigură-te că aplici pudra pe toată fața, nu doar în zonele cu ten gras, și reaplică produsul la fiecare două ore.

  • Folosește un beauty blender

Dacă nu folosești produse de față sub formă de pudră, atunci poți alege să aplici un alt strat din cremele de față cu SPF de la Skinseen.ro. Însă cum poți face acest lucru fără să strici aspectul fardului de obraz sau al iluminatorului? Simplu – cu ajutorul unui burete de înfrumusețare, sau mai bine zis, un beauty blender. Unii experți în beauty sugerează să folosești un burete uscat din microfibră, în locul unui beauty blender obișnuit. Explicația este că în primul caz, SPF-ul nu va fi absorbit de porii minusculi ai blenderului, ci se va transfera direct pe piele. Un aspect important este să utilizezi cel puțin 1.5 grame de protecție solară, pe care să o tamponezi ușor pe față. Apoi poți continua și aplica din nou blush, bronzer, iluminator sau orice produse de machiaj pe care dorești să le retușezi.

Așadar, este foarte important ca tenul tău să fie protejat constant de razele nocive ale soarelui, chiar atunci când porți machiaj. Din fericire, există nenumărate produse create în acest scop, precum și diferite instrumente care îți vor permite să reaplici în siguranță crema de față cu SPF preferată!

Sursă foto: pexels.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.