Dupa cum bine stim, scuterul a devenit mijlocul de transport preferat pentru multi dintre romanii care simt nevoia sa se deplaseze mai repede prin aglomeratia din trafic. Scuterul este un vehicul cu multiple avantaje, de aceea este la mare cautare chiar si in ziua de azi. Dintre avantajele unui scuter se disting 2: scuterul este un vehicul usor de manevrat in aglomeratie, astfel ca reduce semnificativ timpul de deplasare si in plus, consumul de carburatn este redus comparativ cu un autovehicul sau chiar cu o motocicleta.

Cu toate acestea, multi ar spune ca exista dezavantaje mari in a avea un scuter. Din categoria dezavantajelor putem mentiona siguranta redusa pe care o ofera scuterul i caz de accident, in trafic. Totusi, un mare avantaj pentru posesorii de scuter este ca piesele de scuter sunt mai ieftine decat la o masina si prin urmare toate costurile de intretinere sau de revizie sunt mai mici. Ceea ce ofera un avantaj semnificativ mai ales acum, pe timp de pandemie, cand veniturile tale s-au redus. Nu uita ca poti comanda chiar si la domiciliu piese scutere de pe scuter-mania.ro sau de la orice alt dealer autorizat, cu renume pe piata autohtona.

De interes:  Avantajele si dezavantajele mobilierului la comanda

Desi ansamblul poate parea mai putin complicat decat in cazul unei masini, intretinerea unui scuter se face dupa aceiasi pasi ca in cazul unui automobil foarte scump. Mai exact, dupa un anumit numar de kilometri sau o perioada de timp, trebuie inlocuite consumabilele, acestea fiind piesele de scuter care ii dau o durata de viata mai mare. Procesul in sine se numeste revizie si se refera la inlocuirea filtrelor de aer, ulei si de combustibil, a bujiilor, a lichidului de frana sau chiar a anvelopelor.

De ce sa inlocuiesti piesele de scuter

Inlocuirea pieselor de scuter este un proces comun, care are loc cel putin odata pe an. Dintre piesele vulnerabile sunt cele care se ocupa de buna functionare a proceselor de ardere, de transmitere a puterii catre roti, de franare sau de eliminare a gazelor arse (toba de esapament).

De asemenea carburatorul trebuie curatat o data la aproximativ 3000 de kilometri, unse cablurile, plus verificarea suruburilor sau a presiunii din anvelope.

De interes:  Serverul potrivit pentru orice afacere

In cazul in care detii un scuter sau o motocicleta echipat cu motor cu ardere interna, alte componente vulnerabile sunt bujiile!

Tipuri de piese consumabile

Din fericire, atata timp cat vei actiona din aproape in aproape si nu vei neglija importanta consumabilelor de calitate, vei reusi sa protejezi pe termen lung scuterul tau. Desigur, consumabilele nu se schimba toate in acelasi timp! Inlocuirea acestora cu unele originale, va tine seama de 2 criterii. Primul criteriu este importanta lor pentru functionarea corecta a moto-scuterului tau. Cel de-al doilea criteriu se refera la uzura mai mare sau mai mica pe care o constata mecanicul in timpul service-ului. Consumabilele se impart in 3 categorii:

  • consumabile de gradul I care se inlocuiesc cel mai adesea. Aceasta categorie include piese scutere precum filtrele scuterului (de aer, de combustil, polen dar si filtrul de ulei).
  • consumabile de gradul II care au o durata de viata ceva mai mare, dar care sunt esentiale pentru functionarea scuterului si pentru siguranta in trafic. Dintre acestea: discurile si placutele de frana, kitul de ambreiaj, acumulatorul sau becurile.
  • consumabile de gradul III: aici intra elementele care ajuta la sistemul de directie si suspensie. Cele mai intalnite sunt: bucsele, planetarele sau pivotii
De interes:  Elevii care vor să intre la liceu sunt obligați se pună mâna pe carte

In concluzie, orice posesor de scuter care ar vrea sa se bucure cat mai mult de scuterul personal ar trebui sa inlocuiasca piesele de scuter consumabile o data pe an sau macar la aproximativ 3000 de kilometri. Perioada este diferita de la un model la altul si este recomandat sa te interesezi de aceste aspecte atunci cand iti cumperi moto-scuterul. Daca respecti termenele pentru revizia tehnica, vei fi in siguranta. Mai mult, poti evita astfel problemele mecanice care pot aparea in timp si care pot fi mult mai costisitoare decat costurile de intretinere sau revizie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.