Reguli de folosire corecta a unui scuter

Scuterul este un mijloc de transport practic, mai usor decat o motocicleta, care poate fi condus chiar si de catre posesorii permisului auto categoria B. Cee poate fi mai frumos pentru un conducator auto sa-si lase masina in parcare si sa calatoreasca cu scuterul prin Bucuresti. O solutie bune, altminteri, mai ales ca locurile de parcare lipsesc cu desavarsire in capitala Romaniei.

Evita defectiunile!

Cei care folosesc scuterul pentru deplasare zilnica stiu ca poate fi neplacut cand intervine o defectiune. Asta daca nu doresti sa fii, din nou, sclavul locurilor de parcare pentru care platesti “o caruta” de bani! Nu lasa alte lucruri sa stea in calea intretinerii scuterului tau! Cu cateva minime masuri de mentenanta realizate la intervale regulate, investesti practic in buna functionare a mopedului/scuterului pentru timp indelungat.

La vehiculele pe doua roti tip scuter, motorul trebuie sa lucreze mai mult, iar deteriorarea sau stricarea unei componente poate insemna pierderea controlului.

Iar piese pentru scuter sunt esentiale daca vrei sa ai parte de  o calatorie fara enimente neplacute.

De interes:  Care sunt principalele piese scutere de care ai nevoie frecvent

Ce pasi trebuie sa urmezi?

Iata cativa pasi esentiali de intretinere pentru scutere, pe care te indemnam sa ii pui in aplicare. Respacta-i, ca sa scapi de dureri de cap atunci cand te urci in saua unui scuter!

Ai grija de uleiul motorului!

Mai intai, verifica periodic nivelul uleiului. Nu de alta, dar un motor nu poate avea viata lung afara o lubrifiere corespunzatoare. Uleiul trebuie schimbat la intervale frecvente. Iti recomandam verificarea la o luna a nivelului uleiului in motor! De asemenea, este ideal sa schimbi uleiul dupa 1500 km parcursi.  Schimbarea uleiului nu iti va lua mult timp si nu este costisitoare. Ai nevoie de aproximativ 100 ml, asa ca nu te zgarci cand vine vorba de schimbarea uleiului de transmisie, la fel ca in cazul celorlalte piese scutere!

Nu uita de presiune din cauciucuri!

Este esential sa verifici regulat presiunea in cauciucuri. In comparatie cu o masina, scuterul este un vehicul cu doar doua roti, iar orice defectiune la anvelope poate cauza pierderea controlului ori alte probleme mai serioase. Asigura-te ca presiunea in anvelope este corecta!

De interes:  Pavaje Decorative Aztec: Eleganță și Durabilitate în Amenajările Exterioare

Cum sa cureti scuterul?

Foarte simplu! Iti explicam in doar cativa pasi aceasta operatiuni deloc complicata!

In zilele noastre, tot mai multi oameni folosesc scuterele in deplasarea prin oras. In utilizarea zilnica, este inevitabil ca acestea sa intampine conditii precum murdarirea. Cand toata lumea intampina aceste probleme, trebuie sa fie dificil. Pot folosi scuterele apa? Spal si ma tem ca aș putea spala accidental ca parti sunt vulnerabile? Desigur, toata lumea vrea sa-si spele scuterul, sa arate confortabil si sa calatoreasca confortabil.

Multor oameni le place sa spele scuterele cu pistoale cu apa, iar acest lucru va provoca daune mai mari scuterelor electrice. Capacul lateral al unor scutere electrice nu este bine sigilat. Cand se intalneste presiunea ridicata a pistolului cu apa, apa va patrunde în motor din golul din capacul lateral.

Desi ecranul de afisare al scuterului electric este sigilat, chiar daca apa de inalta presiune nu poate patrunde, vaporii de apa pot patrunde in continuare. Daca scuterul este spalat vara, temperatura de spalare a pistolului cu apa este scazuta atunci cand scuterul este dus la curatat, iar caroseria este expusa la soare. Din cauza diferentei de temperatura, este usor sa produceti vapori de apa in interiorul afisajului. In timp, bateria isi va scurta durata de viata si alte componente electronice vor fi, de asemenea, deteriorate.

De interes:  Weekendul responsabilizării! „Învață să salvezi o viață”, admirând bijuterii retro pe patru roți

Prin urmare, necesita abilitate pentru a curata scuterele cu pistoale cu apa, deoarece acestea sunt incarcate in loc sa arda benzina si va scurge electricitate daca nu sunteti atent.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.