Nimic nu este imposibil, mai ales când vine vorba de imprimarea tridimensională.

De-a lungul timpului, au apărut numeroase reinterpretări ale tipurilor clasice de filamente 3d. Odată cu dezvoltarea unor asemenea variante moderne, s-a încercat eliminarea limitelor pe care le prezentau alternativele mai vechi. Tehnologia ASA a fost special creată pentru a depăși standardele de performanță ale filamentului ABS. Astfel, cu ajutorul unor filamente ASA pentru printare 3d vei putea identifica rapid câteva avantaje substanțiale:

–       Obiectele printate pot rezista cu ușurință în exterior, indiferent de condițiile meteorologice predominante. În plus, nu se va îngălbeni din cauza razelor puternice ale soarelui. Așadar, în cazul în care îți doreai să realizezi decorațiuni și pentru grădină sau foișor acum este momentul. Îți poți crea propria oază de liniște cu ajutorul unui astfel de filament.

–       Prezintă o rezistență sporită la apă, dar și la șocuri chimice sau mecanice. Te poți bucura mult timp de rezultatul final. De asemenea, poți lărgi gama de obiecte pe care vrei să le printezi. Filamentele de tip ASA sunt perfecte pentru diverse domenii precum: auto, construcții, grădinărit.

De interes:  Importanța durabilității în alegerea unei mape de meniu

–       Detaliile mici vor fi redate cu exactitate. În cazul în care îți dorești să dai frâu ideilor creative, nu trebuie să te îngrijorezi că imprimanta 3d nu poate face față. Fiecare detaliu va fi finisat cu multă grijă și atenție.

Însă, chiar și cea mai performantă tehnologie nu a putut inventa încă perfecțiunea totală a filamentelor 3d. Tocmai de aceea, trebuie să iei în considerare și dezavantajele pe care le prezintă filamentele de tip ASA:

–       Fumul degajat poate fi periculos.

–       Investiția pentru un asemenea filament este mult mai ridicată decât în cazul variantelor mai vechi. Însă, standardele de printare vor fi mult mai ridicate.

–       Se va consuma multă energie în timpul printării.

–       Există posibilitatea ca anumite părți să prezinte fisuri sau chiar să se spargă în timpul sau după finalizarea procesului printării.

În ciuda faptului că pot deveni pretențioase, filamentele de tip ASA te pot ajuta să atingi rezultate excepționale. Obiectele vor fi mult mai rezistente și îți oferă oportunitatea de a-ți exprima autenticitatea. Însă, dacă abia acum te-ai decis să îți achiziționezi o imprimantă 3d profesională ar fi bine să alegi o variantă mult mai fezabilă.

De interes:  Studenții reșițeni se mută în campus! Anul acesta!

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.