mașini second hand

Înainte de anii `90 în România mașina personală era considerată un bun de lux ce nu putea fi accesibil tuturor, majoritatea românilor folosind transportul în comun, autobuzele și trenurile pentru a se deplasa, atât pe distanțe scurte, cât mai ales lungi.

Odată cu democrația și apariția noțiunii de capitalism în țara noastră, românii au început să meargă în țările din Vest pentru a aduce mașini second hand și pentru a le vinde mai departe celor care își doreau un autoturism personal și aveau și banii necesari. Modelele constructorilor germani ofereau o fiabilitate și opțiuni tehnice cu mult peste mărcile Dacia și Daewoo care se găseau în România iar românii au început din ce în ce mai mult să le cumpere, chiar și pe cele cu ani de fabricație mai vechi.

Astfel, parcul auto de mașini deja rulate din țara noastră a crescut treptat și odată cu anii 2000 când pe piață au intrat și ofertele de credit puse la dispoziție de bănci, mașinile au început să fie din ce în ce mai accesibile și nu au mai fost privite doar ca un bun de lux destinat celor bogați.

De interes:  Buchete dar nu de flori?

Astăzi, piața de automobile second hand deține o cotă mare din cea totală iar românii aproape că nu mai percep să nu dețină măcar o mașină per familie. Autoturismele produse de constructorii germani sunt preferate întrucât raportul calitate-preț este unul optim. Astfel pe drumurile patriei întâlnim foarte des mărci ca Volkswagen, Audi, Opel dar și Mercedes alături de Dacia.

Variantele de unde pot fi achiziționate sunt și ele multiple. De la parcuri auto, la târguri de mașini, dealeri și persoane fizice, românii au o mulțime de variante unde să le caute, analizeze, testeze și achiziționeze.

Dezvoltarea Internetului a adus de asemenea o schimbare importantă în modul în românii pot să își cumpere autoturismul visurilor lor. Cu un singur click, mii de anunțuri de vânzări auto second hand apar în paginile de Internet. Simplu și comod din confortul casei, românii caută în mediul online descrieri pentru mașini, analizează piața și identifică anunțuri care se încadrează în cerințele lor.

De interes:  Mită la Punctul de Trecere a Frontierei Jimbolia! Patru cetățeni albanezi prinși in flagrant încercând să ofere suma de 1000 de euro mită unui polițist P.T.F. Jimbolia!

Această varietate a adus cu sine și situația în care fiind atât de multe anunțuri, decizia de cumpărare este tot mai dificilă, întrucât este destul de complicat să știi ce să alegi și mai ales de unde. Pentru rezolvarea acestei situații, platforma cautimasina.ro vine cu o soluție eficientă: aici sunt agregate aproape toate anunțurile de vânzări online prezente pe site-urile de profil (bineînțeles doar cele care contează, însă chiar și așa depășesc aproximativ un număr de 160). Astfel, într-un singur loc, cu o simplă căutare găsești mașini care te interesează și ai mai multe șanse să te axezi doar pe ce trebuie.

Criteriile de căutare sunt simple (marcă, model, an de fabricație, interval de preț, combustibil, număr de kilometri, caroserie) iar platforma va returna anunțuri în funcție de această căutare. Mai departe, poți să le selectezi, compari și evaluezi pentru a fi sigur că stabilești întâlniri doar cu vânzătorii care îți propun mașini în stare bună de funcționare dar și din punct de vedere estetic.

De interes:  Cristian Adam candidează pentru comuna Grădinari!

Deși pare saturată, piața de mașini second hand cu siguranță mai are potențial de dezvoltare, întrucât majoritatea românilor au un buget destul de fix pe care sunt dispuși să îl aloce pentru achiziționarea unui autoturism. Astfel, majoritatea iau în calcul varianta de a cumpăra o mașină deja rulată în detrimentul uneia noi, ceea ce nu este o alegere deloc greșită.

Mașinile noi pot fi mai frumoase, cu tehnologii de ultimă generație și care oferă un confort sporit însă, să nu uităm, că valoarea acestora se depreciază cu 25% în numai după un an de la data fabricației. Dacă îți place un model poți aștepta aproximativ 3 ani de la data apariției lui și cu siguranță îl vei cumpăra la un preț considerabil mai mic, dar în același timp te vei bucura de toate opțiunile oferite, de la design până la calitățile motorului (de regulă mărcile își păstrează caracteristicile tehnice cu care și-au cucerit clienții mult timp și de la un model la altul).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.