Care este varsta ideala pentru a invata o limba straina?

cursuri engleza copii

Exista o metoda specifica pentru predarea limbilor straine? Este posibil ca o persoana sa invete o limba straina de la o varsta frageda? Astazi exista mai multe tipuri de familii: plurilingve sau monolingve. Relatia pe care o are copilul cu limbile este similara in ambele situatii? Toate aceste intrebari sunt adesea puse de catre parinti, iar Stewart School ofera mai multe informatii in acest sens.

Cand pot fi utilizate cursuri online pentru copii?

Parintii au adesea multe intrebari despre invatarea limbilor straine de catre copiii lor. Unii incep foarte devreme, la o varsta frageda, in timp ce altii decid sa astepte pana cand copilul lor incepe sa vorbeasca sau merge la scoala. Cei mai multi psihologi ofera sfaturi si recomandari parintilor pentru a inscrie pruncii la cursuri online pentru copii la varsta potrivita. Aceasta varsta nu este standard pentru toti copiii si este important ca parintele sa poata evalua cand este momentul corect.

Nu exista varsta pentru a invata o limba

De interes:  Se anunță o zi și o noapte furtunoase în Banat!

Invatarea unei limbi straine poate sa inceapa la orice varsta, dar, in functie de parinti, de mediu si de locul de resedinta, abordarea limbilor se face diferit.

  • cand ambii parinti vorbesc aceeasi limba si locuiesc in tara lor de origine: este de preferat ca parintii sa astepte pana cand copilul are 1 an si jumatate sau 2 ani. Acest lucru va face mai natural ca copilul sa invete o noua limba. Copiii pot fi inscrisi la cursuri de engleza pentru copii inca de la aceasta varsta;
  • cand parintii vorbesc limbi diferite: daca unul sau ambii parinti sunt de origine straina, alta decat tara in care locuiesc, este mai bine ca invatarea unei noi limbi sa inceapa chiar din timpul sarcinii. Copilul se obisnuieste sa auda sunetele ambelor limbi;
  • cand ambii parinti vorbesc aceeasi limba si au migrat sau sunt expatriati: pentru a obisnui copilul cu viitoarea sa tara gazda, parintii pot incepe tranzitia organizand exercitii sau lectii inainte sau la sosirea copilului in noua tara. Exista multe metode eficiente pentru a-l ajuta pe copil sa invete limba tarii rapid, fara a uita limba materna. Copilul nu ar trebui sa fie niciodata separat de limba parintilor sai si parintii ar trebui sa continue sa isi foloseasca limba materna, pentru ca este limba in care vor avea cea mai buna relatie posibila cu copiii lor.
De interes:  Cum sa alegi rochiile plus size in functie de tipul tau de silueta

Cum ajuta jocul in lectiile de engleza pentru copii?

Copiii mici au auzul dezvoltat si prefera sa imite. Le place sa comunice, iar asta este exact de ceea ce au nevoie pentru a incepe sa invete limbi straine. Dar cum poate fi stimulat copilul?

Exista mai multe moduri in care copilului ii poata fi atrasa atentia, astfel incat sa fie determinat sa se focuseze e invatarea limbilor straine:

  • jocuri cu instrumente muzicale, in grupuri cu copii de varste apropiate. Jocurile permit invatarea limbilor straine intr-un mod distractiv;
  • ajutoare audiovizuale: copiii adora imaginile si sunetele. Filmele si desenele animate sunt perfecte pentru a incepe si a aprofunda o limba straina. Acestea pot fi selectate in limba dorita;
  • carti: cartile pentru copii pot fi accesate la un cost redus si le permit copiilor sa invete o limba straina, imbunatatind in acelasi timp si abilitatile de citire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.