Află în continuare de ce merită să faci în 2021 un curs de lucrător în comerț.

Vânzarea este partea esențială a oricărei afaceri și, deși mulți oameni o consideră ceva foarte complicat, adevărul este că vânzările fac parte din viața de zi cu zi a oricărui profesionist din cadrul comerțului fizic sau electronic.

Dacă îți place zona comercială și vrei ca să urmezi un curs care te va pregăti rapid pentru piața muncii, înscrie-te la cursul de lucrător în comerț organizat de CPP Alexanders care are ca scop pregătirea și educarea acelora care sunt interesați de dezvoltarea unei cariere în domeniul atât de ofertant al comerțului.

Vânzarea efectuată cu onestitate poate fi o muncă respectabilă și, pentru a face acest lucru, trebuie să abandonați ideile care nu vă permit să avansați profesional sau financiar. De aceea, următoarele puncte reflectă cele mai importante puncte în  instruirea pentru lucrătorii comerciali în 2021:

1. Cunoașterea foarte bună a produsului ce se comercializează

Fiecare bun vânzător își cunoaște perfect produsul sau serviciul pe care vrea să îl comercializeze. Dacă nu îi cunoști punctele forte și nu ești îndrăgostit de produsul/serviciul pe care îl vinzi, nu vei convinge pe nimeni că este bun și că merită achiziționat.

De interes:  Monica Hodor- noul director general al companiilor de E-distribuție

Coerența dintre ceea ce spui, ceea ce simți și ceea ce faci este percepută de către clientul potențial atunci când vorbești despre orice. Spre exemplu, dacă utilizezi un anume produs în mod regulat, îl poți recomanda cu încredere și fără teamă, ceea ce va face ca utilizatorul să dorească să și-l cumpere. Pentru alte produse pe care nu le utilizezi este însă nevoie de anumite tehnici speciale de vânzare pe care le înveți în cadrul  unui curs de specialitate.  

2. Văicărerile referitoare la vânzăriel ratate nu vă vor duce nicăieri

Un agent de vânzări mediocru se scuză că nu există oportunități de vânzare, că oamenii nu au bani, că produsul pe care trebuie să-l vândă este prea scump și o serie lungă de scuze poate să crească continuu.

Realitatea este cu totul alta. În vremuri de criză (chiar și în pandemia de coronavirus), există mulți oameni care știu să-și găsească piața de desfacere și să obțină profit. Cu alte cuvinte, în ciuda dificultăților, orice poate fi vândut. Secretul este să te concentrezi pe oportunități și nu pe scuze!

De interes:  Start vacanță în Egipt, din Timișoara

3. Poți să crești vânzările dacă ești un profesionist adevărat

La un astfel de curs pentru lucrători comerciali vei înțelege de câți oameni ai nevoie pentru ca o vânzare să își atingă obiectivele.

Statisticile spun că, în online de exemplu:

– procentajul de persoane care nu sunt interesate deloc de serviciul sau produsul tău este de circa 35% din audiența pe care o ai;

– altora 35% nu le place propunerea ta și o critică mai mult sau mai puțin vehement;

– 30% din public susține ceea ce faci și au un interes real pentru serviciul sau produsul ce se comercializează.

Aceste date înseamnă că trebuie să vă concentrați eforturile prioritar asupra acelui procentaj de 30%. Cu alte cuvinte, pentru a obține trei vânzări trebuie să te concentrezi pe 10 persoane. Dacă vrei să obțineți 30 de vânzări, trebuie să încerci să vinzi la 100 de persoane, iar ca să vinzi produsul sau serviciul respectiv la trei mii de persoane, trebuie să contactezi nu mai puțin decât zece mii de persoane.

De interes:  Ce trebuie sa ai in vedere atunci cand achizitionezi o saltea cu spuma de memorie?

Pare dezamăgitor, dar se poate. În definitiv totul se bazează pe experiență, pe tehnici avansate de vânzare.

Cursul de lucrător în comerț organizat de CPP Alexanders este accesibil inclusiv acelora care sunt la început de drum și își doresc ca să-și porneasca o afacereîn domeniul comerțului și serviciilor, indiferent că sunt în etapa de formare profesională sau nu.

În cazul persoanelor care deja ocupă un post în domeniul comerțului și serviciilor, însă nu au certificarea necesara pentru a le fi atestata calificarea, cursul de lucrator in comert organizat de CPP Alexanders le vine în ajutor cu o diplomă acreditată, recunoscută intern și internațional. 

Pentru detalii accesează site-ul cppalexanders.ro!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.