Sute de pensionari din orașul de la malul Dunării au avut parte de o seară de poveste cu ocazia sărbătoririi Zilei internaționale a Persoanelor Vârstnice.

Marți seară, membrii celor două asociații de pensionari de la Moldova Nouă, Alianța Pensionarilor din România – Filiala Moldova Nouă și Asociația Pensionarilor din Banat „Clisura Dunării 2014”, în costume populare sau purtând ținute alese, s-au îndreptat spre Sala de Evenimente – Alex, acolo unde li se pregătise o petrecere de povestit nepoților.

Bucuroși că tânăra generație nu i-a dat la o parte, vârstnicii au profitat de ocazia de a fi împreună unii cu ceilalți împărtășindu-și tot felul de amintiri și întâmplări. S-a cântat, s-a dansat, mesele au fost pline cu de toate și voia bună a ținut până târziu în noapte.

Prezent la eveniment, primarul Adrian Torma, alături de noua sa echipă, deputatul Luminița Jivan, senatorul Ionuț Chisăliță, dar și alți colegi primari social-democrați, a ținut să le transmită câteva cuvinte celor prezenți. Astfel, pe lângă faptul că le-a urat un călduros „La mulți ani!” „tinerilor vârstnici”, așa cum obișnuiește să li se adreseze celor din generația a treia, edilul le-a mulțumit pentru aportul adus în clădirea comunității Moldova Nouă, lansând, în același timp, invitația ca fiecare dintre ei care consideră că are un sfat bun pentru acesta să nu ezite să bată la ușa Primăriei, întrucât orice povață venită de la un om cu experiență poate fi de mare ajutor.

De interes:  Ghid de constructie a unei piscine ingropate

Totodată, pentru cei care încă nu sunt la curent cu mutarea politică pe care a făcut-o recent, primarul a destăinuit publicului participant că a făcut această alegere pentru că a găsit căldura necesară în noua echipă, o echipă care vrea să ajute comunitatea: „Mulți dintre dumneavoastră simțiți în fiecare zi acest ajutor, fie în acel cupon de pensie, fie că sunt multe lucruri care s-au întâmplat”. Mai mult decât atât, Adrian Torma a subliniat că în ultimii ani și-a dorit foarte mult ca acest eveniment să se bucure de prezența reprezentanților de la județ, un vis care a devenit realitate prin participarea la sărbătoarea vârstnicilor a Luminiței Jivan și a senatorului Chisăliță. Trei ani la rând îi lansese invitația și senatorului PNL Marcel Vela, dar acesta ar fi avut de fiecare dată alte lucruri de făcut.

Cuprins de nostalgia copilăriei, senatorul Chisăliță s-a adresat publicului, în semn de respect, cu „Dragi părinți, dragi bunici”, acestea exprimându-și aprecierea pentru cei care „cu fiecare minut, cu fiecare clipă” au reușit „să-și lase urma în societate”. În același timp, senatorul le-a reiterat că ei sunt cei care au construit orașul Moldova Nouă, motiv pentru care i-a asigurat pe vârstnici că vor beneficia de tot sprijinul, atât comunitatea, cât și noul lor membru, primarul Torma, „pentru a duce mai departe ceea ce dumneavoastră ați construit”.

Șefa PSD Caraș-Severin, Luminița Jivan, le-a vorbit sărbătoriților despre datoria tinerei generații să întoarcă „măcar o fărâmă din ceea ce au investit în noile generații, în copii, în nepoți dumneavoastră. De aceea, cu fiecare măsură pe care o luăm, sigur că e loc de mai bine, o luăm gândindu-ne la dumneavoastră”. Aceasta a mai punctat că va sprijini mereu locurile și oamenii care-i sunt dragi, inclusiv pe bunul ei prieten și coleg, Adrian Torma, cel pe care nu s-au sfiit să-l caracterizare ca fiind „un primar de o calitate umană extraordinară”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.