Aflată într-o perioadă în care este asaltată de o serie de sesizări și nemulțumiri față de administrarea municipiului, Primăria Lugoj a fost obligată, în urma recomandărilor auditului intern, să efectueze un sondaj de opinie pentru evaluarea „satisfacției cetățenilor municipiului Lugoj față de calitatea serviciilor oferite de către Primărie”.

„Obiectivul sondajului este îmbunătățirea comunicării dintre autoritatea publică și cetățenii-beneficiari ai serviciilor publice, precum și a managementului instituțiilor administrației publice locale. Cei care nu știu să răspundă, trebuie să bifeze «Nu știu» sau «Nu răspund».”, a comunicat juristul Dan Ciucu, secretarul municipiului Lugoj.

Demersul se înscrie în activitatea grupului de lucru pentru implementarea Strategiei Naționale Anticorupție 2016-2020.

Chestionarul, care cuprinde 16 întrebări, este afișat pe site-ul Primăriei, în partea stângă (sus) și trebuie completat în format Word, apoi trimis la adresa de e-mail: personal@primarialugoj.ro. Va fi interesant de văzut dacă autoritățile vor avea curajul să și publice rezultatele sondajului, după ce lugojenii vor răspunde la întrebări precum: „Sunteți mulțumit de serviciile publice oferite de primărie?” sau „Ce credeți că ar trebui să se schimbe pentru creșterea calității, eficienței, transparenței și integrității serviciilor oferite cetățenilor?”. Interesante sunt și întrebările: „În ce măsură considerați că serviciile publice oferite de Primărie corespund nevoilor cetățenilor orașului?” sau „Există o problemă căreia doriți ca Primăria să îi acorde mai multă importanță/atenție?” ori „Cât de mulțumit sunteți față de comportamentul funcționarilor din primărie?”. Greu de crezut că vor exista afirmații pozitive legate de chestionarea pe subiectul „Vi s-au cerut vreodată mită sau atenții din partea funcționarilor Primăriei pentru rezolvarea favorabilă a problemei dvs.?”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.