Livingul, camera din casă în care petrecem cel mai mult timp atunci când nu dormim (caz în care această onoare revine dormitorului), este poate cea mai importantă din locuință. Grație dimensiunilor și caracteristicilor sale, ne oferă o amplă gamă de posibilități atunci când vrem să alegem mobila și elementele care îl decorează. Fiind cea mai mare cameră a casei trebuie să beneficieze și de cea mai multă atenție atunci când alegem mobila living.

 

Cu toate acestea, unul dintre cele mai complicate lucruri în această misiune este găsirea unei coerențe stilistice și estetice între diferitele piese de mobilă. Poate la fel de complicat este să găsim mobila living adaptată caracteristicilor camerei. Livingul este camera principală a oricărei case și cea în care ar trebui ca întrega familie să se reunească, să ia masa și să se relaxeze în fața televizorului. De aceea, confortul în această încăpere trebuie să fie primordial. Cum alegi, însă, mobilierul pentru living, astfel încât să îi conferi camerei maximă utilitate, dar și un aspect pe gustul tău? Ține cont de sfaturile de mai jos și îți va fi ceva mai simplu să iei deciziile corecte pentru casa ta:

Alege piesele de mobilier modulare pentru living

Mobilierul modular este alcătuit din diferite piese mici, numite și module, care au marele avantaj că pot fi configurate, așezate, ordonate și adaptate la orice tip de dimensiuni și de caracteristici ale unei sugragerii. E o opțiune extraordinară pentru flexibilitatea pe care ne-o oferă. Chiar dacă cele mai des întâlnite sunt piesele de mobilă living modulare pentru comodă, pentru bibliotecă, pentru rafturi, există și opțiuni modulare pentru canapele, permițându-ne să le înghesuim în aproape orice colț al casei cu mai mare ușurință decât piesele masive de mobilier. Mobilă living de pe eMag, este cel mai simplu de comandat!

De interes:  „Leii” din Banat revin în arenă! SCM Timișoara începe meciurile din play-off la Craiova

Capacitatea mobilelor modulare pentru living de recompunere este cu atât mai valoroasă dacă avem spații complexe, cu coloane sau cu pereți neregulați, fiind posibilă astfel o adaptare mult mai bună decât cea a mobilelor tradiționale. Asta fără a apela la mobilierul făcut la comandă, care ne-ar costa mult mai mult.

 

Mobilă living moderna:

Canapeaua trebuie aleasă în funcție de gradul de confort, nu de design

Piesa centrală a mobilei living este canapeaua. Până la urmă, pe ea petrecem cel mai mult timp în această încăpere, fie că ne uităm la un film, stăm la o poveste cu prietenii sau familia, citim o carte sau tragem un pui de somn după-amiaza. De aceea trebuie să ne gândim la aspectele sale funcționale, precum confortul sau ușurința în curățare și întreținere. Este important să îi adaptăm caracteristicile la tipul de familie și la numărul de persoane pe care le avem în casă. Nu e același lucru o casă în care locuiește un cuplu cu o pisică sau una în care locuiește o familie cu trei copii.

De interes:  Freza de Zăpadă Rotakt - Utilajul care-ţi face iarna mai uşoară

 

Estetic, trebuie să avem grijă doar să fie într-o culoare compatibilă cu restul mobilei din living, dar mai ales cu draperiile, pentru că acestea vor influența impactul vizual. Dacă nu ai un living mare, nu te gândi la canapelele în formă de L, de tip colțar, pentru că vei pierde foarte mult spațiu important în cameră. Cand vine vorba de canapele sau mobilier modern, este o intreaga afacere la mijloc. Canapeaua ar trebui să fie, de preferință, extensibilă, pentru că așa o să o poți folosi și ca pat la nevoie, fie pentru un membru al familiei, fie pentru o rudă venită în vizită. Iar copii au loc si ei de meditatii matematica daca le cumparati un birou modern in dormitor!

Importanța meselor în mobila living

Într-un living ai două mese, în general. Măsuța de cafea, pe care o vei amplasa în fața canapelei, și masa pe care mănânci, alături de celelalte persoane din casă. Ideal ar fi ca ambele să fie în armonie una cu cealaltă, pentru o unitate vizuală și pentru o consecvență a designului. Lasă 60 de centimetri, minim, între măsuța de cafea și canapea, pentru a permite trecerea și pentru a nu supraîncărca zona. Ai grijă ca înălțimea măsuței să nu depășească înălțimea canapelei. Același lucru este valabil și când vine vorba de lățime.

De interes:  Produse din ulei de canepa de care orice femeie are nevoie!

 

Masa pentru prânz sau cină nu trebuie să supraîncarce zona, așa că de preferat ar fi să fie o masă extensibilă, care să ocupe cât mai puțin loc atunci când nu este folosită efectiv. Dacă ai un spațiu redus, forma mesei ar trebui să fie rotundă, pentru că ajută la crearea senzației de spațiu mai amplu, dar este și mai practică. În cazul în care optezi pentru un design mai modern, mesele de forme rectangulare sunt mai potrivite din punct de vedere estetic.

 

Alături de aceste piese de mobilă pentru living-ul tău, pentru un plus de confort și pentru realizarea acelei atmosferei încântătoare a încăperii, asigură-te că alegi un covor și un set de perdele care să  fie în concordanță, ca stil și culoare, cu restul pieselor de mobilier.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.