Motocicleta este un vehicul pracic, extrem de dinamic, care te ajuta sa te strecori si sa “sfidezi” traficul. Cu toate acestea, apropierea iernii iti creeaza o stare de agitatie interioara, intrucat ai datoria morala de a te ocupa de ingrijirea si pastrarea in conditii de maxima securitate. Astfel, aperi motocicleta contra intemperiilor.

 

Pregătirea corectă a motocicletei pentru depozitarea pe timp de iarnă poate economisi timp, dureri de cap și bani atunci când vremea frumoasă se intoarce. Deoarece fiecare motocicletă are modele și specificații diferite, aceste instrucțiuni sunt concepute pentru a oferi o imagine de ansamblu asupra procesului – consultați manualul proprietarului motocicletei și manualul de reparații pentru informații suplimentare. De exemplu, Yamaha FZ 6 este potrivita pentru incepatori, avand un model aerodinamic si fiind usor de manevrat, iar specificatii si piese de schimb puteti gasi la orice dealer autorizat.

Iata ce pasi sa urmezi?

 

Dupa ultima plimbare a sezonului, schimbati uleiul din motocicleta. In acest fel, cand primavara se intoarcce, stii din timp ca motocicleta ta este gata sa porneasca la drum. Fiecare motocicleta este diferita, deci asigurati-va ca cititi cu atentie manualul proprietarului si manualul de reparatii pentru detalii (in special tipul de ulei, dimensiunea filtrului de ulei, cantitatea de ulei etc.) pentru modelul dvs. particular.

Necesar pentru acest pas:

-Filtru de ulei

-Ulei de motor

-Cheie tubulara

-Tigaie cu ulei

-Palnie de ulei

-Manual de utilizare si manual de reparatii

 

De obicei, fiecare schimb de ulei va necesita acesti pasi de baza:

1:Scoateti dopul de scurgere a uleiului folosind o cheie cu muf si lasati uleiul sa se scurga complet din motor in vasul de ulei.

2:Desurubati vechiul filtru de ulei de la motor. Luati degetul si scufundati-l in uleiul vechi, apoi frecati putin ulei in jurul inelului O de pe noul filtru de ulei. Acest lucru va ajuta la etansarea corectă a motorului.)

3:Insurubati noul filtru de ulei, strangand cat de mult puteti cu mana.

4:Inlocuiti dopul de scurgere a uleiului, strangandu-l cu cheia tubulara.

5:Scoateti capacul de ulei (consultati manualul proprietarului pentru locatia specifica a bicicletei) si, folosind palnia de ulei, turnati cantitatea adecvata de ulei in motor.

6:Puneti capacul de ulei la loc, strangandu-l cu mana. Se recomandă curatarea cu temeinicie a  carburatoarelor, astfel incat acestea sa nu se blocheze in timpul iernii. Daca intentionati sa va pastrati motocicleta mai mult de 3 luni, aceasta idee este foarte buna.

Spalati motocicleta!

Necesar pentru acest pas:

-Detergent auto/moto

-Burete

-Galeata

-Furtun apa

Folosind sapunul, buretele, galeata si apa, spalati bine murdaria, murdaria si insectele de pe motocicleta si lasati-o la soare pentru a se usca.

Nu uitati sa acoperiti toba de esapament!

Crapaturile mici adora sa urce in locuri confortabile in timpul iernii, ca un amortizor de motociclete.

Necesar pentru acest pas:

Dopuri de evacuare pentru motociclete sau pungi de plastic si benzi de cauciuc

Pentru a impiedica cuiburile sa se formeze in toba de esapament, asezati dopuri de evacuare pentru motociclete (recomandat) in ele. Daca nu aveti dopuri de evacuare pentru motociclete, pur si simplu puneti o punga de plastic peste toba de esapament si folositi o banda de cauciuc pentru a o tine in pozitie.

Acopera motocicleta cu o husa!

Ultimul pas este acela de a acoperi motocicleta cu o husa.

Tot ce aveti de facut este sa luati husa motocicletei si acoperiti motocicleta. Pentru cei dintre voi care va depozitati motocicleta in exterior, acest pas ar trebui sa fie obligatoriu. Un capac va ajuta la protejarea motocicletei de elemente, si anume zapada, gheata si alte particule care pot zgaria vopseaua sau provoca rugina. Pentru cei dintre voi care va depozitati motocicleta în interior, capacul va adauga, de asemenea, un strat suplimentar de protective, dar motocicleta dvs. Sa nu fie la fel de susceptibila la vanturi sau furtuni de zapada. Si asta e! Motocicleta dvs. este acum pregatita corespunzator pentru iarna, fie ca vorbim despre Yamaha FZ6 sau de alte marci si modele.

Daca intentionati sa pastrati motocicleta pentru cateva luni (aproximativ 3), este o idee buna sa reinstalati bateria, sa scoateti capacele tobei de esapament si sa porniti motocicleta aproximativ o data pe luna, lasand-o sa ruleze timp de cinci sau zece minute. Reversati motorul de cateva ori pentru a ajuta la curatarea benzinei care a fost asezata din carburatoare, apoi opriti motorul si lasati-l sa se raceasca, apoi repetati pasii!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.