Intretinerea lantului moto constituie o operatiune aparent banala, usor de realizat, dar extrem de importanta pentru lantul motocicletei tale. De la bun inceput, trebuie sa te informam asupra faptului ca functionarea normala si corecta a lantului motocicletei tale, reducerea depunerilor de rugina sunt strict legate de modul in care te preocupi de ungerea acestuia.

Pentru ca tot acest proces sa aiba loc in cele mai bune conditii, este esential sa utilizezi un spray lant de calitate. Produsul are proprietati de lubrifiere, prezinta o textura cremoasa si non-lipicioasa si se poate folosi in cazul tuturor lanturilor de motociclete, scutere sau ATV-uri. Spray-ul are mai multe functii, cele mai importante fiind acelea de a dispersa depozitele de nisip, noroi si murdarie. Este facut, de asemenea, sa asigure o protectie suplimentara motocicletei in conditii de noro si umezeala ridicata.

Chia daca este ceva mai scump, merita sa alegi un spray lant performant, deoarece ungerea si curatarea lantului motocicletei tale vor fi garantate. Iata, asadar, care sunt cele 5 motive pentru ca sa nu mai stai pe ganduri si sa dai un ban in plus:

De interes:  Alege doar piese moto originale pentru vehiculul tau din garaj

spray lant Unimotors dealer autorizat

Reduce frictiunea si pierderea de putere

Unul dintre beneficiile demne de luat in calcul atunci cand alegi un spray lant moto de calitate il reprezinta capacitatea acestuia de a contribui, rapid, la reducerea frictiunii si a pierderii de putere.

In primul rand, alegerea unui lubrifiant adecvat depinde de tipul de lubrifiere. Pentru ungerea lanturilor sunt cele mai recomandate uleiurile minerale care au o vascozitate scazuta. Pentru temperaturi mai ridicate (de exemplu, lanturi de cuptor) sau conditii severe de exploatare stropirea cu noroi de tip deschis, etc. sau grele lanturi de viteza, se folosesc lubrifianti pe baza de grafit sau bisulfura de molibden (MoS2) aplicat fie ca aditiv sau spray. Unsoarea lichefiata poate fi pulverizată pe lanturi in conditii speciale. Indiferent ce tip de lubrifiant si metodă de lubrifiere se alege, problema cea mai importantă este de a asigura fluxul de lubrifiant in mod egal (intre bolturi si bucse, intre bucse si role).

De interes:  Cum ar trebui sa iti protejezi motocicleta pe durata iernii

Frictiunea este un element fizic important care are un impact direct asupra vitezei de circulatie a motocicletei si a performantelor lantului.

Creste durabilitatea lantului

Lantul ofera cel mai eficient transfer de putere, comparativ transmisia pe curea sau cadran. Pierderile de energie sunt minime, iar daca lantul este intretinut corespunzator, eficienta sa este de 97%. De asemenea, lantul este mai ingust decat cureaua dintata, adica se poate instala un pneu mai lat pe aceeasi bascula. Pentru ca reglajul prevede un anume joc, este o transmisie elastica. Adica e mai confortabil in cazul drumului cu denivelari, a acceleratiilor sau decelerarilor decat un cardan.

Un lant bine intretinut, pe o motocicleta cu patru cilindri in linie, poate fi utilizat fara probleme peste 40.000 km. Cu cat scade numarul cilindrilor (transmisia se face mai brutal) si cu cat crește abuzul, cu atat scade si durata de viata a lantului. Atunci cand acesta se uzeaza peste limita, trebuie schimbate si foaia cu pinionul (kitul complet).

De interes:  5 Cele mai cunoscute curtezane din istorie

Este rezistent la umiditate si rugina

Rezistenta la umiditate si rugina asigura economisirea consumului de energie si implicit, cresterea duratei de viata a lantului. Un lant ruginit nu va mai avea capacitatea de a asigura o buna transmisie pe spate. De aceea, un spray lant performant trebuie sa indeplineasca acest criteriu al rezistentei la umiditate si rugina.

Spray lant contine solvent care elimina rezidurile mai vechi

Eliminarea rezidurilor mai vechi este esentiala atunci cand iti propui ca lantul motocicletei tale sa aiba o durata de viata cat mai mare. De aceea, nu uita sa cauti un spray lant care sa contine solvent capabil sa elimine rezidurile mai vechi.

Nu actioneaza asupra partilor etanse

Partile estanse ale lantului au rolul de a nu permite propagarea impuritatilor si a ruginei, prelungind durata de viata a lantului. Daca iti doresti ca lantul motocicletei tale sa functioneze pentru o perioada cat mai lunga, alege un spray lant care nu actioneaza aupra partilor etanse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.