De ce traditii trebuie sa tii cont daca iti organizezi nunta in Moldova?

Moldova este o zona a tarii puternic inradacinata in traditie, care are o cultura bogata si o istorie impresionanta. Persoanele care isi organizeaza nunta in Moldova trebuie sa tina cont de o multime de obiceiuri, care au fost transmise din generatie in generatie pana in prezent si care au o semnificatie puternica atat pentru miri si familiile lor, cat si pentru invitati. 

Care sunt cele mai populare traditii de nunta in Moldova?

Moldovenii isi iubesc traditia si o respecta pana si in cel mai mic detaliu, pentru ca este „mostenirea” pretioasa pe care o au de la bunicii si strabunicii lor. Printre numeroarele traditii de nunta in Moldova, se numara si:

Impodobirea bradului

In partea sudica a Moldovei, bradul este pus in fata portii mirilor chiar in ziua nuntii, ceea ce simbolizeaza faptul ca in interiorul casei locuieste un cuplu tanar. In alte zone ale Moldovei, bradul este folosit in fruntea alaiului de nunta, ceea ce este un simbol de barbatie si de bogatie. Dupa aceea, nunta incepe prin dansul miresei, care are loc, de cele mai multe ori, pe o melodie lenta.

Dansul sau jucatul gainii

Dansul gainii este unul dintre obiceiurile de nunta din Moldova care este pastrat si in prezent, dar mai mult in zona satului, unde traditia este mult mai puternic inradacinata. Traditia consta in faptul ca o bucatareasa sau o participanta din cadrul nuntii trebuie sa danseze cu gaina bine gatita si bogat impodobita chiar in fata nasului. Bineinteles, gaina va ajunge sa fie gustata de acesta, dupa ce ii ofera bucataresei banii ceruti.

Extinderea evenimentului pana dimineata

In Moldova si in orice alta parte a tarii, nunta este considerata a fi o sarbatoare speciala in cadrul careia se celebreaza mirii care si-au unit destinele in fata lui Dumnezeu. Astfel, momentul trebuie sa fie sarbatorit pana dimineata, alaturi de persoanele dragi. Ca gest de multumire pentru invitatii care au participat la fastuosul eveniment, mirii pot sa le ofere acestora marturii nunta, care consta, de cele mai multe ori, in obiecte practice: lumanari parfumate, borcanele cu miere personalizate, saculeti cu lavanda etc.

Prin urmare, respectarea traditiilor de nunta in zona Moldovei este un aspect de care toata lumea tine cont, simtindu-se mult mai aproape de strabunicii lor.

De interes:  De ce să colaborezi cu o agenție Web Design pe termen lung? Descoperă tot ce trebuie să știi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.