Pentru pasionații de călătorii Aeroportul „Traian Vuia” din Timișoara va include o nouă destinație pe lista de zboruri charter – centrul turistic și balnear Hurghada.

Deoarece se apropie sezonul călătoriilor, implicit foarte multă lume începe să își cumpere deja bilete pentru vacanțele plănuite în afara țării și dacă se poate, în cele mai îndepărtate și exotice locuri. Sfârșitul acestei veri și începutul toamnei aduc pe lista de zboruri charter a aeroportului din Timișoara un loc perfect de vizitat la sfârșit de sezon estival.

Hurghada – un fost sat pescăresc de pe țărmul Mării Roșii din Egipt, a devenit din anii 1980 un centru turistic important, ce are în prezent 60.000 de locuitori și care s-a dezvoltat printr-un sprijin financiar arab, nordamerican și european. Plajele de nisip de la Marea Roșie au fost vizitate în anul 2004 de circa 1 milion de turiști, din care cei mai mulți erau veniți din Germania, Anglia, Rusia și fostele republici sovietice.

De interes:  Scaune pentru restaurant – care sunt criteriile de care să ții cont în alegerea lor?

Astăzi, Hurghada se prezintă ca un șirag de hoteluri cu o arhitectonică orientală, terminate sau în construcție, înșirate de-a lungul litoralului Mării Roșii. Regiunea înconjurătoare a localității este o regiune de deșert în care se organizează excursii safari cu vizitarea unor sate de beduini, iar stațiunea se întinde pe o lungime de circa 40 de kilometri, de-a lungul litoralului. În ultimii ani a devenit un clasic al vacanțelor „all-inclusive” organizate de agenții de voiaj europene, dar cu puțin timp în urmă era un simplu sat de pescari. Azi numără 40.000 de locuitori și este împărțită în trei zone: Downtown (El Dahar) este partea antică, Sekalla cea modernă, iar El Korra Road cea mai recentă. În zona Sekkala sunt numeroase hoteluri, la Dahar este bazarul, biroul poștal și stația de autobuze.

Detalii legate de zbor se pot găsi pe site-ul aeroportului Traian Vuia din Timișoara: http://aerotim.ro/informatii-zboruri/zboruri-charter/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.