Sistemele de iluminat precum panouri led au devenit din ce in ce mai populare si mai solicitate in randul consumatorilor moderni, satisfacandu-le pe deplin toate nevoile si preferintele.
Panourile cu led sunt folosite atat ca iluminat principal, cat si ca iluminat secundar al unei incaperi, atat in industrie, cat si in gospodarii.
Patrate, rotunde sau dreptunghiulare, acestea pot fi montate in placi de rigips, incorporate sau direct pe tavan, fiind o alternativa mai mult decat potrivita a iluminatului fluorescent sau spoturilor ingropate.
Panouri led. Categorii
- panouri LED pentru tavan;
- panouri LED incastrate;
- panouri LED pentru rigips;
- panouri LED suspendate;
- panouri LED dimmabile;
- panouri LED RGB.
De asemenea, sunt disponibile in lumina alba calda, neutra sau rece, ca de altfel, cu posibilitatea reglarii in cazul panourilor LED dimabile.
Eficienta energetica
Prin folosirea unor panouri led se ajunge la economii semnificative in ceea ce priveste consumul de energie, cu 40% mai mare fata de becurile economice si cu pana la 400% mai mare fata de becurile incandescente.
Calitate excelenta a luminii
In cazul panourilor cu led, lumina este distribuita uniform pe intreaga suprafata a difuzorului. Distribuirea constanta a luminii este resimtita indeosebi la nivelul ochilor, prin lipsa oboselii.
Sistem automat de control a luminii
Un avantaj important al panourilor cu led consta in optiunea de control a luminii. Prin integrarea lor intr-un sistem automat a luminii, panourile cu led pot fi pornite sau oprite de la distanta, din orice colt al lumii.
Gama larga de utilizare
Panourile bazate pe tehnologia LED sunt corpuri de iluminat, pentru orice tip de incaperi:
in locuinte: ilumineaza casa intr-un mod placut, integrandu-se perfect cu atmosfera specifica fiecarei incaperi;
la birouri: prin lumina neutra (4000 – 4500 K) emisa, ajuta angajatii sa se concentreze mai bine, porind puterea de munca;
in cladiri publice: economice, cu un design ultra subtire, delicate si moderne, si nedaunatoare mediului, panourile LED sunt cea mai buna alegere in cladirile publice, inclusiv spitale,scoli, magazine sau banci.
Forma panourilor cu led
Panourile patrate si dreptunghiulare se potrivesc in tavanele false suspendate, in locul uneia dintre placi. Pe de alta parte, panourile led rotunde inlocuiesc spoturile traditionale incorporate.
Dimensiunea panourilor cu led
Montarea unor panouri led depinde in mare parte de dimensiunea lor. Panourile cu led mici sunt potrivite in camere, inclusiv in cele mici, dar si pe corridor.
Panourile cu led mari sunt montate, de regula, in institutii publice, cladiri, birouri, magazine si scoli, avand o putere de iluminat mai mare.
Tipuri de culori
Un alt aspect important la alegerea panourilor led consta in temperatura de culoare: alb cald (2700 – 3000 K), neutru (4000 – 4300 K), lumină rece (6000 – 6400 K).
Durata de viata mare
Panourile cu led au o rezistenta mare, din punct de vedere al temperaturii. Functioneaza la temperaturi de -40 de grade Celsius si pana la 60 de grade Celsius, in cele mai bune conditii, iar durata de viata este de pana la 50.000 de ore.
Nu sunt daunatoare mediului inconjurator, nu contin mercur sau plumb si nu au emisii UV.