Mașina ta, indiferent de cât de veche sau de nouă este sau cât de mult alegi să investești în ea ca timp sau buget, are nevoie de o întreținere corectă pentru a-ți oferi de fiecare dată o călătorie în siguranță.

Există extrem de multe componente ale unui vehicul care se pot deteriora în timp astfel că acest lucru ar putea să te coste foarte mulți ban, în cazul în care nu îi acorzi o întreținere corectă. 

Pentru a-ți întreține mașina există câteva lucruri pe care le poți face și tu, ca șofer, pe lângă a merge la un service autorizat precum este AUTO VROM

 Așadar poți preveni multe dintre problemele care pot apărea atunci când alegi să ții cont de aceste lucruri fie că țin de tine sau de o persoană autorizată.

Iată așadar ce să faci pentru a avea o mașină întreținută corect de care să te bucuri de fiecare dată la cote maxime.

 

Fă schimbul de ulei la timp

Dacă vrei să te asiguri că mașina ta este în stare bună de funcționare este nevoie să faci schimbul de ulei la timp pentru că acesta este responsabil cu lubrifierea componentelor motorului.

Dacă observi că uleiul este murdar sau că mașina ta se confruntă cu scurgeri de ulei este mai mult decât necesar să apelezi la un service autorizat pentru a evita anumite defecțiuni ale motorului.

 

Înlocuiește filtrul de aer

Filtru de aer ar trebui schimbat o dată pe an, pentru că acesta se poate înfunda și nu va mai permite aerului să intre în habitaclu.

Așadar alege să schimbi filtrul de aer ca să împiedici pătrunderea factorilor poluanți în vehiculul tău.

 

Mențineți mașina curată

Spălatul mașinii nu este un proces complicat și fie că alegi să o faci chiar tu sau vrei să apelezi la o spălătorie auto, acesta va ajuta la păstrarea caroseriei într-o stare cât mai bună.

Depunerile de praf, noroi sau murdărie, în special sezonul ploios de toamnă îți poate afecta caroseria. 

Așadar păstrează cât de mult poți mașina curată la exterior dar și în interior pentru a te bucura de un confort sporit de fiecare dată când conduci.

 

Acordă atenție bateriei

Bateria  este cu siguranță o componentă de bază a automobilului tău și este bine să verifici dacă aceasta trebuie schimbată sau nu. Mai mult ca sigur nu-ți vei dori să rămâi fără curent în mașină în special acum când zilele sunt mult mai scurte. 

Bateria ar trebui testată de cel puțin două ori pe an iar în cazul în care nu ai un tester poți apela la un service autorizat pentru a ști exact când este momentul oportun să schimbi bateria cu una nouă.

 

Nu uita de ștergătoare

Sezonul de toamnă este cu certitudine unul dintre cele mai potrivite momente să îți schimbi ștergătoarele vechi cu unele noi. 

Acest lucru îl poți face chiar tu fără să fie nevoie să apelezi la un service autorizat, astfel că dacă ștergătoarele tale nu lasă în urmă un parbriz curat pentru o vizibilitate bună în timpul condusului, optează pentru varianta de a le înlocui cu unele noi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.