A decide ce televizor este cea mai bună varianta poate fi complicat complicat, ce trebuie să ținem cont înainte de a cumpăra?

Alegerea unui nou televizor este o sarcină dificilă care poate dura ore sau chiar zile. Zecile de modele ale fiecărei mărci și diferitele tehnologii pe care le au fiecare complică și mai mult treaba si implica cheltuirea unei sume semnificative de bani.Poti gasi televizoare foarte bune la sume mici chiar si televizoare ieftine sub 300 ron .

Televizorul este un aparat electronic pe care multi îl cumpărăm de obicei pentru a-l păstra mult timp spre deosebire de gandirea pe care o avem cu smartphone-urile, un televizor poate dura cu ușurință 8 ani fără a fi prea învechit în funcții.

Unele dintre detaliile pe care trebuie să le examinăm includ tipul de ecran , sistemul de operare, dacă are o bară de sunet încorporată saunu. Prea mulți factori importanți pentru a le lăsa la voia întâmplării și care pot condiționa experiența utilizatorului .

H2. Marimea conteaza!

Pe nu a parea disgratios in bucatarie sau sufragerie, este important sa alegem un televizor de marimea potrivita, logic si distanta la care stai fata de televizor este foarte importanta, recomandarea medicilor find de peste 2m, in unele cazuri si mai mult daca televizorul este foarte mare.

OCU a realizat un studiu în 2016 cu 25 de participanți pentru a afla ce distanță este potrivită în funcție de centimetrii de televiziune.

Tv de 32 inchi: de la 1,5 la 2,3 metri.
Tv intre 40 si 43 inchi: de la 2 la 2,8 metri.
Tv intre 46 si 49 inchi: de la 2,4 la 3,2 metri.
Tv de 50 inchi: de la 2,5 la 3,3, metri.
Tv de 55 inchi: de la 2,8 la 3,6 metri.
Tv de 65 inchi: de la 3,4 la 4,2 metri.

 

De interes:  „Borcean vs. Vela ar fi singura competiție adevărată, dar sunt convins că nu se întoarce!”

H2 Led sau Oled ce sa alegi?

În ultimii ani, s-au fabricat diferite noi tehnologii siecrane capabile să ofere utilizatorilor experiențe de tot felul. Cele mai frecvente astăzi sunt ecranele LED. Această tehnologie luminează un panou LCD (cristal lichid) cu LED-uri, ceea ce da culoarea imaginii. Cu cât ecranul are mai multe LED-uri, cu atât mai multe zone vor obține o iluminare optimă și atât contrastul, cât și culorile vor fi mai bune.

Dacă vrem un televizor de mai puțin de 55 de inci, va fi imposibil să le găsim cu tehnologia OLED. Firma coreeana LG lucrează de ceva timp cu ecranele mai mici, dar, în acest moment, nu există nimic pe piață. Deci, trebuie doar să optăm pentru un televizor LCD cu iluminare LED. Dacă ne aflăm în această situație, se deschide o nouă dilemă: IPS sau VA? Ce sa aleg?

În ecranele IPS, pixelii sunt aliniați orizontal cu privire la ecran. Acestea oferă un unghi de vizualizare lateral excelent și va fi perfect dacă urmărim televiziunea din unghiuri diferite și nu dorim să pierdem calitatea. În ceea ce privește VAurile, acestea oferă contraste denegru și alb mai intens, chiar pierzând claritate la vizionarea din unghiuri diferite.

H2 Ce rezolutie trebuie sa aiba un tv bun?

In ce priveste rezolutia, suntem la nivelul in care rezolutia 4K este maximul. Esteun standard ca cele mai noi televizoare sa aiba 4K cunoscutul FullHD. Tehnologia 8K a fost lansata dar inca nu exista continut media in acest format, sigur va fi viitorul dar deocamdata cred ca si pretul este prea mare, si continutul 8K aproape inexistent.

H2. Clasa energetica este importanta?

Desigur clasa energetica ramane un factor important de luat in calcul daca vrem sa achizitionam un televizor nou, acum cativa ani se simtea consumul de energie daca lasai televizorul mult timp pornit. In ultimi ani acest lucru sa imbunatati foarte mult datorita noilor tehnologii televizoarele din ziua de astazi consuma mult mai putin curent, ele find catalogate pe clase energetice de la A+ la A+++.

Daca doresti sa vezi top-ul celor mai bune celevizoare o poti face pe pagina celor de la topzece10.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.