Declarațiile neinspirate costă! Încă o „victimă” la nivel înalt în cazul Caracal!

Schimbările continuă în ministerele din România, ca urmare a unor declarații neinspirate referitoare la cazul Caracal. Cea mai recentă „victimă” a fost ministrul Educației. Ecaterina Andronescu a spus aseară, în cadrul unei emisiuni televizate, că a învățat de acasă că nu are voie să urce cu un străin în mașină.

Demiterea ministrului Educației a fost cerută de deputatul PNL Mara Mareș. Parlamentarul spune că afirmația Ecaterinei Andronescu „am învăţat de acasă să nu mă urc cu un străin în maşină” este revoltătoare și inacceptabilă pentru un ministru al Educației. „Această afirmație este similară cu declarații de tipul «avea fusta prea scurtă», iar acest tip de mentalitate trebuie eliminat din societatea românească”, spune Mara Mareș.

Deputatul liberal a afirmat că ministrul Educației trebuia să vină cu o soluție în privința transportului rural. „Mă așteptam ca doamna Andronescu să recunoască public că elevii și tinerii fac autostopul în România din cauza PSD și a OUG 51/2019, emisă de guvernul Dăncilă, prin care transportul județean a fost scos din sfera serviciilor publice. Prin urmare, firmele de transport nu mai sunt obligate să deservească toate localitățile dintr-un județ și pot elimina cursele care nu le aduc profit, din mediul rural, astfel că elevi precum Alexandra sunt obligați să facă autostopul și să meargă «la ocazie»”, a adăugat Mareș.

De interes:  Mediul de afaceri timișean, în sărbătoare două zile, cu ocazia Forumului Economic Internațional și a Topului Firmelor 2019

Premierul Dăncilă n-a scos nicio vorbă despre Ordonanța de Urgență menționată de parlamentarul PNL, dar în schimb a demis-o pe Ecaterina Andronescu. „Am decis să o demit astăzi pe doamna Ecaterina Andronescu din funcția de ministru al Educației pentru declarațiile profund greșite făcute recent în cadrul unei emisiuni televizate. Sunt afirmații care arată lipsă de înțelegere – punctual, a cazului de la Caracal și, în general, a modului în care trebuie să ne protejăm copiii de răpiri, agresiuni, abuz și trafic de persoane – din partea doamnei Andronescu. Este o atitudine lipsită de responsabilitate, care nu reflectă poziția Guvernului și care nu îmi doresc să devină asimilată cu Executivul pe care îl conduc. Orice astfel de derapaj din partea membrilor Guvernului va fi, de acum înainte, sancționat în același mod. La fel cum voi denunța public orice acțiune sau declarație din partea oponenților politici, dacă vor încerca să profite electoral pe seama durerii pricinuite de ceea ce s-a întâmplat în Caracal”, a scris Viorica Dăncilă, pe Facebook.

De interes:  „M-a rugat să trimit lista la București. Din 15 probleme, și una dacă se realizează, tot e bine!” [FOTO+VIDEO]

Propunerea pentru funcția de ministru al Educației este Daniel Breaz, actualul ministru al Culturii, care ar urma să preia interimatul.

Decizia Vioricăi Dăncilă vine în contextul în care ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a afirmat, joi, la Antena 3, că a învățat de acasă să nu se urce într-o mașină cu un străin, făcând referire la cazul Alexandrei din Caracal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.