Numărul tot mai mare al absențelor înregistrate la acest început de an școlar a determinat profesorii celui mai renumit liceu din Lugoj să ceară ajutorul Poliției Locale. Nu pentru ca aceștia să aplice amenzi, ci pentru a forma patrule mixte, împreună cu cadrele didactice și să plece prin barurile din oraș în căutarea chiulangiilor de ocazie.

Profesorii ştiu deja localurile preferate de către elevi, care în drumul spre şcoală fac o pauză matinală de cafea, care îi cam scoate din program pentru două-trei ore.

„Conform planului local comun de acțiune pentru creșterea gradului de siguranță al elevilor, al personalului didactic și pentru prevenirea delicvenței juvenile în incinta și în zonele adiacente unităților de învățământ preuniversitar, agenții de poliție locală ai Direcției Poliția Locală Lugoj și profesorii de la Liceul «Coriolan Brediceanu» au demarat acțiuni de depistare a elevilor chiulangii, care frecventează localurile din apropierea școlii. Acțiunea se desfășoară zilnic, în orele de curs”, a declarat Aurelian Sima, directorul Liceului „Coriolan Brediceanu”.

De interes:  Cum să alegi un talisman cadou pentru femeia din viața ta

În primă fază, în cazul elevilor care vor fi găsiți prin baruri vor fi anunțați părinții, însă dacă aceștia continuă să lipsească, va urma și scăderea notelor la purtare.

Ultima statistică a absenţelor, făcută la finalul anului şcolar trecut, releva faptul că într-o singură lună elevii lugojeni au adunat… 250 de zile de absenţe nemotivate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.