Doua studii ale Universitatii Indiana efectuate la nivel national pentru femei si barbati adulti americani arata ca utilizarea vibratoarelor in timpul interactiunilor sexuale este comuna, utilizarea fiind raportata la aproximativ 53 la suta dintre femei si 45 la suta dintre barbati cu varste cuprinse intre 18 si 60 de ani. Comun, dar ambele studii arata, de asemenea, ca utilizarea vibratoarelor este asociata cu o functie sexuala mai pozitiva si este mai proactiva in ingrijirea sanatatii sexuale. 

Studiile, conduse de cercetatorii de la Centrul pentru Promovarea Sanatatii Sexuale din Scoala de Sanatate, Educatie Fizica si Recreare a UI, sunt primii care publica date despre utilizarea vibratoarelor din esantioane reprezentative la nivel national ale populatiei din SUA. Aceasta lipsa de date a existat in ciuda unei practici indelungate de catre multi medici si terapeuti pentru a recomanda utilizarea vibratoarelor pentru a ajuta la tratarea disfunctiilor sexuale sau pentru a imbunatati placerea sexuala. Un studiu a examinat femeile iar celalalt barbatii. Ambele au fost publicate de ,,Jurnalul de Medicina Sexuala”, o revista de frunte in domeniul urologiei si sanatatii sexuale.
“Studiul despre femeile care utilizeaza vibratoare afirma ceea ce multi medici si terapeuti au cunoscut de zeci de ani – ca utilizarea vibratoarelor este comuna, este legata de functiile sexuale pozitive, cum ar fi dorinta si usurinta orgasmului si este rar asociata cu orice reactii adverse”, a spus Debby Herbenick, director asociat al Centrului pentru promovarea sanatatii sexuale. Vezi modele de vibratoare pe https://esexshop.ro/info/vibratoare 

De interes:  Descopera diversele tipuri de case de marcat si cum sa o alegi pe cea mai buna!

Michael Reece, directorul Centrului pentru promovarea sanatatii sexuale, a declarat ca studiile sunt importante pentru contributiile pe care le aduc la intelegerea comportamentelor sexuale si a sanatatii sexuale a adultilor din societatea actuala.

“Studiul despre utilizarea vibratoarelor de barbati este important, deoarece arata ca utilizarea vibratoarelor este comuna si in randul barbatilor, ceva care nu a fost documentat pana acum”, a spus Reece. ,,De asemenea, ambele studii ne ajuta sa intelegem in continuare modul in care consumatorii se indreapta catre piata pentru produsele care le promoveaza sanatatea sexuala si asta are implicatii economice importante.”

Studiile sunt primele care documenteaza informatii despre cum si de ce oamenii folosesc vibratoare, examineaza efectele secundare si exploreaza asociatii cu comportamente de sanatate sexuala si placere sexuala.

Importanta vibratoarelor pentru femei. Mai mult de jumatate dintre femei (52,5 la suta) au folosit un vibrator, cu aproape una din patru, care au facut-o in ultima luna. Utilizarea vibratoarelor a fost legata pozitiv de mai multe aspecte ale functiei sexuale (dorinta, excitare, lubrifiere, orgasm, durere si functie generala). Majoritatea femeilor (71,5%) au raportat ca nu au avut niciodata efecte secundare asociate cu utilizarea vibratoarelor. Acele reactii adverse raportate au fost de obicei rare si de scurta durata.

De interes:  Foraje puţuri pentru case și cabane

Importanta vibratoarelor pentru barbati. Prevalenta barbatilor care au incorporat un vibrator in activitatile sexuale in timpul vietii lor a fost de 44,8 la suta, fara diferente statistice intre ratele de utilizare a vibratoarelor intre barbatii identificati ca heterosexuali si cei identificati ca gay sau bisexuali. Barbatii heterosexuali au raportat cel mai frecvent ca au folosit vibratoare in timpul exercitarii sau a actului sexual cu un partener feminin, 91 la suta dintre cei care au folosit un vibrator raportand ca au facut acest lucru in timpul unor astfel de activitati cu femei. Dintre barbatii care au folosit vibratoare, 10 la suta au facut acest lucru in ultima luna, 14,2 la suta in ultimul an si 20,5 la suta mai mult decat in urma cu un an. Studiul a urmarit in special sa stabileasca rate reprezentative la nivel national de utilizare a vibratoarelor in randul barbatilor si femeilor. Vibratoarele sunt dispozitive electrice care produc impulsuri cu amplitudine si frecventa variabila pentru a spori excitatia sexuala la barbati si femei, prin stimularea organelor genitale. Comercializate pe scara larga femeilor prin intermediul internetului, reviste pentru femei si buticuri.

De interes:  Cum sa organizezi o nunta pas cu pas


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.