10 activități pe care le poți încerca în această vară

Vara nu este o perioadă foarte productivă, deoarece lumea este cu gândul la vacanțe, iar temperaturile caniculare din țara noastră ne reduc substanțial forța de muncă și capacitatea de concentrare. Uneori, chiar și divertismentul poate suferi la acest capitol, iar totul pare a fi obositor. Ei bine, mai jos vei găsi o listă de activități pe care le poți încerca dacă vei dori să-ți ții mintea ocupată și să eviți plictiseala în sezonul estival.

1. Descoperă-ți talentul artizanal

Deschide un tutorial de tip DIY și începe să confecționezi lumânări deosebite, produse cosmetice proaspete, decorațiuni pentru următoarea petrecere sau chiar elemente de mobilier. Singura limită este propria ta imaginație (sau a celor de pe YouTube).

2. Scrie-ți o scrisoare

Da, ai citit bine! Scrie o scrisoare adresată ție, pentru viitor. Acesta este un bun prilej pentru a te observa și analiza, în contextul în care vei dori să scoți în evidență lucrurile care te definesc și care îți plac, pentru ca nu cumva să uiți lucrurile care te-au făcut de atâtea ori fericit.

3. Încearcă o rețetă nouă

Nu trece mai departe peste acest sfat, ca și cum ar fi vorba neapărat despre o rețetă complicată, a cărei preparare este îndelungată. Alege ceva în funcție de abilitățile tale culinare, dar asigură-te că este o rețetă cu recenzii excelente. Vara, este ideal să încerci diverse rețete de înghețată de casă.

De interes:  REZULTATE FINALE în Caraș-Severin! Din fruntea Guvernului, la coada clasamentului!

4. Actualizează-ți CV-ul

Chiar dacă nu ai în plan să-ți schimbi jobul, nu are cum să-ți prindă rău să ai CV-ul actualizat și cosmetizat. Gândește-te că, atunci când se va ivi ocazia, este posibil să nu dispui de foarte mult timp și nici de cine știe ce inspirație, așa că este mai bine să începi să-l pregătești de acum.

5. Fă o faptă bună

Asta nu înseamnă neapărat că trebuie să faci o donație. Poți ajuta pe cineva să-și facă cumpărăturile, să-și vopsească gardul sau să te implici în diverse acțiuni de voluntariat umanitar. Nu există o recompensă sufletească mai plăcută decât aceea pe care o vei simți după ce vei face o faptă bună.

6. Joacă-te în grup

Fie că alegi să practici jocuri populare precum Battleplans, Among Us sau Plants vs Zombies III, pe smartphone, că alegi să joci una dintre cele mai populare variante de blackjack live într-un cazinou online sau că organizezi o seară de board games precum Monopoly sau Catan la tine acasă, jocul în grup nu are cum să nu fie distractiv.

De interes:  5 obiecte care nu trebuie să lipsească dintr-o casă modernă

7. Completează un puzzle

Puzzle-urile vin la pachet cu numeroase avantaje pentru adulți. Deși îți va pune mintea în mișcare, această activitate este, în același timp, una extrem de relaxantă, care te va ajuta să eliberezi o bună parte din stresul acumulat pe parcursul zilei. Alege un puzzle cu 3000-4000 de piese pentru a face din această experiență o adevărată aventură.

8. Descoperă lucruri noi

Fie că alegi funcția random pentru a vedea un film sau serial pe Netflix sau că alegi un playlist aleatoriu pe Spotify sau că îți cumperi o carte pe un subiect de care ești total străin, ruperea ritmului și experimentarea unor lucruri noi nu are cum să nu-ți prindă bine. Cine știe, poți avea norocul să descoperi ceva ce-ți va plăcea foarte mult.

9. Fă-ți un album foto

Este bine să-ți faci regulat backup la arhiva foto pe un hard disk extern sau pe un alt tip de memorie, însă un album foto te va ajuta să revezi aceste imagini cu anumite ocazii. Poți face albume cu diverse tematici, cum ar fi unul în care să pui poze cu tine de la vârste diferite, un altul cu poze de la zilele tale de naștere, un altul cu poze cu familia și așa mai departe.

De interes:  3 Mai. A fost Ziua Presei

10. Dansează

Dansezi pentru tine sau pentru alții, asta depinde de tine. Cert este că, dansul îți va ridica moralul, fie că vei dansa singur, în grup sau pentru a face un clip pe care să-l uploadezi pe internet. Dacă te pasionează dansul, poți căuta un tutorial pentru un viitor flashmob și să începi să te antrenezi. Nu uita să-ți pui reminder cu data și locul în care va avea loc evenimentul.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.