Este un lucru deja foarte bine cunoscut: femeile nu au niciodată suficiente perechi de pantofi. Și odată cu venirea primăverii începem să ne gândim la noi perechi de pantofi cu care să ne completăm ținutele. Însă, înainte de a lua decizia finală, trebuie să privim dincolo de aspect sau culoare, pentru că ne place să ne simțim și confortabil, nu doar frumoase.

Alegerea unei perechi potrivite de pantofi pentru femei poate fi o adevărată provocare, mai ales când există atât de multe opțiuni pe piață. Pentru început, ar trebui să te decizi asupra categoriei în care te simți cel mai bine: casual/Oxford, stiletto, cu platformă sau cu toc. Sau, de ce nu, să le bifezi pe toate, mai ales când vezi varietatea de modele de pantofi de damă de la Adona pe care, cu siguranță, nu le poți trece cu vederea! Apoi, ține cont de câteva sfaturi simple care te vor ajuta să alegi cea mai bună pereche de pantofi de damă, dar și să scapi de povara returului.

Mărimea ideală la pantofii de damă în 4 pași simpli

Măsoară corect lungimea și lățimea tălpii piciorului

De interes:  Poliția de Frontieră s-a dat în spectacol la Moldova Nouă! Topalko, vedeta serii de astăzi!

În caz de retur, primul motiv este mărimea nepotrivită. Acest lucru se întâmplă deoarece avem tendința de a alege „mărimea universală” pe care o purtăm, în majoritate, la toți pantofii pe care îi avem în garderobă. Ca să evităm astfel de situații, trebuie să ne măsurăm lungimea și lățimea tălpii piciorului, iar apoi să corelăm rezultatele cu ghidul de mărimi pus la dispoziție pe site-ul de unde dorim să facem achiziția.

Realizează măsurătorile în a doua parte a zilei

Acesta este un truc de care nu știe foarte multă lume, însă eficiența sa este dovedită. După orele petrecute la serviciu, la sală sau la cumpărături, picioarele noastre se „umflă”, iar atunci este cel mai potrivit moment pentru a face măsurătorile. Rezultatele au o precizie mai ridicată, iar această metodă nu îți va aduce doar perechea perfectă de pantofi la ușă, ci și un plus de confort în timpul purtării. În cazul în care îți vei măsura talpa piciorului dimineața, vei risca să alegi o mărime mai mică și, eventual, să suferi de fiecare dată când te vei încălța cu pantofii.

Măsoară ambele picioare

De interes:  VIDEO: Noi măsuri de la Cotroceni. Klaus Iohannis: ”VIRUSUL este, încă, printre noi! Să nu irosim ce am câștigat cu mari sacrificii”

Din păcate (sau din fericire?) nu suntem simetrici, așa că trucul acesta este mai mult decât util. Majoritatea oamenilor au un picior puțin mai mare decât celălalt. Dacă și tu te afli în această situație, alege să îți comanzi perechile de pantofi după măsurătorile piciorului mai mare.

Porți șosete sau dres?

Pantofii de damă pot completa tot felul de ținute, inclusiv dintre cele mai ieșite din tipare. Dacă obișnuiești să te accesorizezi cu șosete colorate sau să porți dresuri ceva mai groase, ar trebui să te orientezi către o mărime cu cel puțin o jumătate de număr mai mare.

Poți considera aceste sfaturi ca fiind „biblia” ta în alegerea oricărui tip de pantofi de damă. Însă, nu uita să acorzi atenție și recomandărilor de pe site-ul de unde faci achiziția pentru a fi sigură că faci cea mai potrivită alegere.

Sursa foto: istockphoto.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.