Trei motive comune pentru care oamenii se apucă de vapat

Că fumatul dăunează grav sănătății o știm deja cu toții. Cu toate acestea, sunt încă mulți cei care nu pot renunța la viciu. Nu au motivația, nu au resursele necesare ori adicția este mult prea mare ca schimbarea să se producă. O alternativă tot mai populară la țigara clasică, și mai puțin nocivă, este țigara electronică. Faptul că poate să-i ajute să renunțe la fumat este doar unul dintre motivele pentru care adulții se apucă de vapat, dar sunt și altele.

Uite trei motive comune pentru care oamenii se apucă de vapat

Fumul de țigară 

Pe lângă că-i nociv, fumul de țigară miroase puternic și neplăcut. Rămâne în haine, în casă, și deranjează. Țigara electronică nu arde, deci nu produce fum. Nu folosește tutun, ci un lichid care este vaporizat și inhalat de către utilizator. Mecanismul este unul destul de simplu: rezistenta pentru vape încălzește soluția lichidă până când ajunge să se transforme în vapori. De obicei, e-lichidul conține nicotină, dar nu neapărat. Sunt și variante fără, și scopul este tocmai să ofere aceeași senzație pe care o oferă țigara clasică, dar fără fumul nociv. 

! Nu au fumul, dar și vaporii de țigară electronică pot conține unele substanțe toxice, cu potențiale riscuri pentru sănătate. 

Anxietatea 

De interes:  Totul despre parcarile private pe termen lung de la Otopeni

Aceia care experimentează anxietatea caută, de obicei, să îi țină piept, și dacă nu vor să fumeze, vapează. Vapând, își țin mâinile și mintea ocupate, lucru care poate să ajute, dar doar pe moment. Nicotina ajută și ea, tot pe moment. Sunt și lichide vape cu CBD, care din nou pot să ajute în stări de anxietate. Anxietatea poate să fie însă, și o scuză pentru care mulți nu renunță la fumat. La fel de bine mâinile pot fi ocupate cu o minge antistres, și pentru minte există tehnici de relaxare, sport și, în cazuri mai grave, terapie. 

! Un obicei nesănătos nu poate fi niciodată un ajutor în lupta cu un altul, tot nesănătos. Va fi doar unul în plus. 

Aromele și tăria 

Poți alege aromele și tăria țigării, când timp ea este electronică. Tăria stă în cantitatea de nicotină din e-lichid. Pentru că poate fi și scăzută, chiar aproape de zero, este văzută deseori ca fiind inofensivă. Mai mult, sunt și aromele care accentuează asta. Ce poate să fie rău când miroase bine și concentrația este scăzută? Nicotina însă, creează dependență, și, spun unele dovezi, există șanse ca aceia care vapează pentru început să ajungă să fumeze țigări obișnuite în viitor. 

! Cu toate că nu li se cunoaște în totalitate impactul pe care îl au asupra sănătății, țigările electronice nu pot fi văzute ca fiind inofensive, nici chiar cu cea mai mică doză de nicotină în e-lichid. 

Nu prea te apuci de țigări, fie ele și electronice, doar din curiozitate. Motive pentru care oamenii fumează/vapează pot fi multe, și nu vor fi știute neapărat, cu toate studiile. Acestea sunt doar trei dintre ele, și sunt destul de comune, dar oricum ar fi, fumatul și vapatul nu pot să fie inofensive. Să rezolvi o problemă te poate costa o alta. 

 

De interes:  Salonul Auto Casa Auto și-a deschis porțile! Mașini hibride, electrice și oferte avantajoase!

Sursa foto: unsplash.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.