Deși sportul timișorean nu trece prin cea mai bună perioadă a sa, totuși capitala Banatului rămâne un punct important pe harta echipelor naționale ale României, la diverse sporturi de echipă. În octombrie, timp de o săptămână, naționala de fotbal juniori se va antrena în orașul de pe Bega. Apoi, în noiembrie, naționala de baschet feminin va juca un meci oficial la Timișoara.

Naționala României U19 se va pregăti la Timișoara din 1 până în 6 octombrie. Lotul selecționat de Laurențiu Roșu se va deplasa ulterior la Belgrad, unde România va juca în grupa de calificare pentru Euro 2020, turneu final al juniorilor programat în Irlanda de Nord. Tricolorii vor lupta pentru accederea în Turul de Elită cu Serbia, Spania și Lituania, în partide programate la datele de 8, 11 și 14 octombrie. Din lot fac parte și timișoreanul David Miculescu, de la UTA, dar și Călin Popescu, jucătorul lui ASU Poli.

În luna noiembrie, naționala Acvilelor revine la Timișoara pentru prima dată într-un joc oficial la Sala „Constantin Jude”, după meciurile de la Eurobasket 2015. Echipa feminină de baschet a României va disputa meciul cu Danemarca la Timișoara, primul din calificările pentru Eurobasket Women 2021. Decizia pentru Timișoara s-a luat și ținând cont de o consultare pe rețelele de socializare. Din circuitul echipei naționale de baschet feminin fac parte timișorencele Annemarie Părău, Adina Stoiedin și Dora Ardelean.

De interes:  Primele certuri electorale! PSD Lugoj, acuzat că a furat startul campaniei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.