Echipa de baschet SCM Timișoara a bifat și prima noutate pentru viitorul sezon, după ce Nikola Pesakovic și-a prelungit înțelegerea. Primul transfer al verii pentru „leii” din Banat este Adam Mirkovic, un sârb ce poate juca pe două posturi!

Baschetbalistul este născut în 1991, poate juca atât postul 3, cât și postul 4 și măsoară 201 cm înălțime. Mirkovic a jucat în Serbia, la Jagodina, orașul natal al scouter-ului Timișoarei, Nenad Markovic, la KK Tamis, în Bosnia, KK Kakanj, în Elveția, la Alte Kanti Aarauși în Macedonia, la Feni Industries. Sezonul trecut a jucat pentru două cluburi. Mai întâi, în Muntenegru, la BC Ulcinjska Rivijera, unde a bifat 18 meciuri, dintre care 16 ca titular, și a avut medii de 10,39 puncte, 5,44 recuperări, 2,39 pase decisive și 1,50 recuperări/meci. Ulterior, a trecut la echipa bosniacă OKK Sloboda Tuzla.

Alături de Nikola Pesakovic, deocamdată Mirkovic e al doilea străin confirmat oficial pentru echipa timișoreană. Dragan Petricevic spune că l-a ales datorită polivalenței sale. „Adam se încadrează în concepția noastră pentru viitorul sezon, în special pentru că acoperă mai multe posturi. În atac se prezintă mai degrabă ca un jucător de echipă decât ca un marcator, însă este în primul rând un baschetbalist util în ambele faze, defensivă și ofensivă. Are și experiență internațională, este ceea ce trebuie proiectului nostru”, a declarat antrenorul bănățenilor.

De interes:  Buy-Back, foloseste masina ta veche ca avans pentru alta mai noua

Mai jos urmăriți un montaj cu evoluțiile lui Mirkovic la cele două echipe din sezonul trecut:

foto: sport.ba

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.