Ce este turmalina? Ce proprietati benefice are pentru sanatate?

Turmalina este un grup de minerale de silicat de bor. Exista mai multe tipuri de turmalina, diferite in functie de compozitie chimica si culoare, insa din punct de vedere al structurii si al proprietatilor fizice sunt similare.

Folosita in industria chimica, in productia de bijuterii, in productia de produse de infrumusetare sau in alte domenii, turmalina a ajuns sa fie extrem de apreciata si in domeniul medical. Din ce in ce mai multi oameni aleg sa foloseasca o centura cu magneti si turmalina  pentru numeroasele beneficii pe care le aduce pentru sanatate. Energia produsa de aceste minerale reuseste sa imbunatateasca sistemul imunitar, circulatia sangelui si in general, starea de sanatate.

Terapia cu turmalina. Care sunt efectele terapeutice pe care le are?

In contact cu pielea, turmalina poate sa genereze numeroase efecte pozitive pentru organism. Aceasta se incalzeste si da nastere unui camp magnetic slab, unor raze infrarosii si a unor anioni, care au efecte incredibile asupra metabolismului, asupra sistemului limfatic si asupra sistemului endocrin si hormonal.

De interes:  Cum alegi filmele si serialele le care sa te uiti

Printre numeroasele beneficii, turmalina le efidentiaza si pe urmatoarele:

  • poate sa calmeze durerile. Durerile de spate, de incheieturi sau in general, orice durere aparuta in corp, poate sa fie calmata cu ajutorul acestor minerale. Inlocuieste cu succes medicamentele analgezice;
  • ofera suport muscular. Folosirea centurilor cu turmalina este excelenta pentru sportivi. Acestea ofera suport muscular, insa nu limiteaza miscarea;
  • imbunatateste circulatia sanguina. De fapt, datorita razelor infrarosii de unda luna, a anionilor si a campului magnetic, poate sa imbunatateasca fluxul tuturor fluidelor corporale. Atat circulatia sanguina, cat si drenajul limfatic pot cunoaste o imbunatatire considerabila in urma folosirii unor produse cu turmalina;
  • elimina problemele articulare, musculare si de ligamente, imbunatatind procesul de recuperare in urma unor accidentari. Este dovedit faptul ca o persoana accidentata se vindeca mult mai repede daca foloseste produse cu turmalina.

Practic, centurile sau bandajele cu turmalina pot fi folosite pentru vindecarea leziunilor cauzate de sport, pentru ameliorarea durerilor de spate, pentru imbunatatirea drenajului limfatic, pentru contracturi musculare, entorse si alte probleme ce creeaza neplaceri.

De interes:  Top 3 trucuri pentru a verifica autenticitatea ochelarilor de soare

Exista si contraindicatii ale turmalinei?

In general, turmalina este sigura pentru majoritatea oamenilor, fara a avea efecte negative. Cu toate astea, exista persoane care trebuie sa evite utilizarea ei. Femeile insarcinate sau cele care alapteaza, persoanele care sufera de inflamatii fara o cauza exacta sau cele care sufera de tulburari endocrine ar trebui sa evite folosirea unor centuri magnetice si cu turmalina sau sa consulte medicul inainte de a la utiliza. De asemenea, trebuie sa evite folosirea si persoanele care au rani deschise sau diverse eruptii pe piele.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.