TOP jocuri educative pentru copii

Nu e gresit sa-ti incurajezi copilul chiar si de la varste fragede sa participe la o serie de actiuni uzuale, precum treburile casnice. Desi in prima faza ei nu vor putea intelege importanta acestui fapt si va fi un pur moment entuziast de joaca, astfel de activitati ii pot ajuta pe cei mici sa-si insuseasca o serie de deprinderi utile in dezvoltarea fizica si cea psihologica.

Pe parcursul copilariei, cea mai eficienta metoda de a-ti invata copilul diferite abilitati si sa le dezvolti memoria, perceptia, creativitatea si functiile motorii, este prin joaca. Asa ca, atunci cand ai posibilitatea de a-i face un cadou sau cand doresti sa te implici tot mai atent in dezvoltarea acestuia, poti alege pentru el o serie de astfel de jocuri educative . Care este rolul lor si ce beneficii ofera in cresterea si dezvoltarea copilului, afli in cele ce uremaza.

Rolul jocurilor educative

Jocurile educative vor fi prezente inclusiv la gradinita, atunci cand cel mic face primii si cei mai importanti pasi catre viata de adolescent/adult. Ele vor fi o modalitate extra prin care poti contribui la dezvoltarea copilului chiar si atunci cand acesta este la scoala, in clasele primare.

De interes:  Panouri termice vs. panouri fotovoltaice: care este diferenţa?

Aceste jocuri sunt prevazute cu un concept perfect pentru diferite categorii de varsta si cuprind numeroase activitati practice – de la jocuri de memorie, jocuri de invatare a unor noi lucruri, jocuri care ii ajuta sa-si dezvolte o serie de abilitati sau talente transformate in adevarate hobby-uri, pana la jocuri care ii ajuta sa fie pe deplin activi, trup si minte.

Asadar, aceste jocuri iti ofera posibilitatea de a educa copilul dupa nevoile proprii si de a-l invata o serie de lucruri esentiale. Jocurile educative pot fi considerate inclusiv o modalitate de terapie pentru copiii ce sufera de anumite afectiuni cognitive, precum cei cu autism, cat si drept o modalitate de preventie a unor afectiuni psihologice si motorii, oferindu-le posibilitatea de a fi intotdeauna activi.

Top 3 jocuri educative pentru copii

Accentul cade in zilele noastre tot mai mult pe educatia si sanatatea copiilor, iar pentru asta, numeroase magazine au pregatit deja o lista vasta cu numeroase jocuri educative pe care cei mici le vor considera extrem de distractie. Avem si noi cateva sugestii pentru tine si copilul tau!

De interes:  Cum iti construiesti un dressing: 6 pasi simpli

De exemplu, poti alege un joc creativ adresat copiilor cu varsta minima de 3 ani, conceput dupa modelul Montessori. Montessori prevede ca toate obiectele ce intra in contact cu copiii sa fie pe deplin adaptate nevoilor proprii, astfel incat sa faciliteze progresul in dezvoltare. Un astfel de joc este “Casuta mea”, care presupune asamblarea unei casute tip puzzle prin imbinarea mai multor piese din carton. Prin intermediul acestui joc, copilul isi va putea stimula atentia la detalii, coordonarea si rabdarea.

O alta sugestie de joc pentru copiii isteti poate fi si “Mathlink – Matematica distractiva”. Acest joc poate fi ideal pentru copiii de peste 3 ani si inclusiv, pentru cei care vor merge la grupa zero, respectiv clasa intai. Jocul ii indeamna pe copii sa-si descopere pasiunea fata de stiintele exacte si totodata sa-si dezvolte capacitatea de gandire, de analiza si corelatiile.

Iar pentru copiii cu varsta de peste 6 ani, o sugestie extrem de interesanta poate fi cartea “100 jocuri distractive si educative” care, cuprinde numeroase jocuri logice si simpatice pe care cei mici le pot descoperi, fila cu fila. Ei pot transforma aceasta carte intr-o adevarata placere si intr-o modalitate prin care sa descopere frumusetea vietii in zilele in care nu se pot juca la exterior sau in zilele mohorate.

De interes:  Probleme cu retururile la Atmosphere Fashion

Bineinteles, acestea sunt doar cateva dintre jocurile educative la care poti apela pentru copilul tau. Vei gasi optiuni mult mai vaste, atat in magazinele de specialitate si, cu precadere in mediul online, la preturi avantajoase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.