O nouă echipă din Banat joacă în toamnă în cupele europene! De data aceasta, la tenis de masă

Trei echipe din Banat vor reprezenta regiunea în competițiile europene toamna aceasta. După handbaliștii de la Poli Timișoara și voleibalistele de la CSM Lugoj, și echipa de tenis de masă feminină a Dumbrăviței s-a înscris în Cupa ETTU. În echipa vicecampioană națională au survenit și schimbări de lot vara aceasta.

CS Dumbrăvița va juca în turneul din prima fază a Cupei ETTU, a doua competiție valorică inter-cluburi din Europa, în perioada 14-15 septembrie, în Danemarca. Mai departe se califică primele două clasate. „Ne-am înscris în Cupa ETTU, primele patru echipe aveau drept de înscriere. Vom pleca din 12, suntem noi, danezele și două echipe din Italia. Noi nu am cerut de data aceasta să organizăm, deoarece s-au mai schimbat puțin și condițiile la ETTU și noi organizăm acum din 28 un turneu internațional de copii cu vârste între 10 și 18 ani și mai păstrăm bani și pentru acest turneu, care vrem să devină o tradiție.”, ne-a declarat antrenoarea Nicoleta Husar.

De interes:  Sfaturi utile pentru cumpararea unui lucuinte

Echipa s-a schimbat față de sezonul trecut, când la nivel național s-a cucerit argintul. Au rămas surorile gemene Andreea Zanfir și Mihaela Ilie (fosta Dospina, acum și ea căsătorită), dar a plecat Izabela Lupulesku, sportivă din Banatul sârbesc. De la echipa a doua a fost promovata junioara Reka Bezeg și a fost transferată sportiva de 34 de ani Angelica Toma, născută și ea la Slatina, la fel ca gemenele. Toma a jucat sezonul trecut la Cluj, dar și în Spania. „Cu Izabela au fost niște modificări de regulament care nu mai permiteau să joace în trei țări. Ea juca și în Serbia, și în Spania și deocamdată anul acesta nu va juca la noi. Angelica Toma este atrasă de Dumbrăvița, vrea să vină să vadă cum e și poate la anul se mută și cu familia aici.”, a explicat Husar.

Dumbrăvița a avut cel mai lung parcurs european în sezonul 2017-2018, când a fost eliminată în turul IV al Cupei ETTU de clubul catalan Girbau Vic. Antrenoarea spune că clubul caută o clasare cât mai bună, în condițiile unui lot cu jucătoare aflate la final de carieră. „În Europa, ca să putem ajunge în primele opt, am avea nevoie să legitimăm jucătoare cu origini asiatice. În primele 16, deja toate cluburile au sportivi asiatici, chiar dacă sunt naturalizați. În campionat și anul trecut am dorit titlu, dar am pierdut după ce am avut meciul Izabelei în mână. Ea a fost foarte solicitată, a jucat și în calificările pentru Jocurile Olimpice. Trebuie să recunoaștem că avem jucătoare mai spre finalul carierei, iar la echipa a doua, eu am și fete de 12 ani.”, a adăugat Nicoleta Husar.

De interes:  Arhivarea documentelor financiar contabile: ce presupune, ce norme trebuie respectate și ce soluții există

Superliga feminină de tenis de masă va începe cu primul turneu, care contează ca turul sezonului regulat, în noiembrie. Cel mai probabil, meciurile vor avea loc la Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.