Alina Vuc, în finala Campionatului Mondial de Lupte

Alina Vuc, cea mai titrată luptătoare a României, cetățean de onoare al municipiului Reșița și al județului Caraș-Severin s-a calificat în finala Campionatului Mondial de Lupte, Nur-Sultan din Kazahstan, categoria 50 kg.

Luptătoarea româncă a învins-o în semifinale pe ucraineanca Oksan Livach, medaliată cu bronz la Campionatele Mondiale din 2018 și campioană europeană în 2019. Scorul final a fost de 6 la 1 pentru reșițeancă.

Luptătoarea Alina Vuc s-a calificat și la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020. Ea e primul sportiv de la lupte care își câștigă biletul pentru întrecerea olimpică, ne-a precizat antrenorul Dumitru Toc. Caransebeșeanul se află la Athena, unde se aprinde flacăra Olimpică pe Stadionul Panathenaic.

Păstrând ritualul antic, flacăra Jocurilor Olimpice de Tineret Lausanne 2020 se va aprinde de la soare. Elvețienii abia așteaptă să o întâmpine. Timp de 115 zile, ștafeta flăcării va străbate 26 de cantoane, urmând ca pe 9 ianuarie să ajungă la Lausanne. Elveția nu a mai găzduit o întrecere olimpică din 1948. Acum 70 de ani, St Moritz – care mai organizase întrecerea olimpică și în anul 1928 – a devenit gazda Jocurile Olimpice de iarnă.

De interes:  Stresul si oboseala sunt mai prezente ca niciodata in viata ta? Iata cum le poti combate rapid si simplu!

„Pentru Alina este o reușită extraordinară, ținând cont că a fost accidentată și s-a recuperat într-un an de zile. Finala se va juca la categoria 50 de kg miercuri, ora 15.00, ora României. Alina Vuc va lupta cu Mariya Stadnik din Azerbaijan cu trei medalii olimpice și 4 titluri mondiale și 3 europene”, ne-a menționat caransebeșeanul Dumitru Toc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.