Se poate spune că reşiţeanul Daniel Crista a scris o pagină de istorie în ciclismul românesc. După succesele înregistrate pe plan intern, în campionat şi Cupa României, valorosul ciclist reuşeşte o performanţă istorică la Campionatele Europene de ciclism pe pistă. În cadrul evenimentului sportiv desfăşurat la Plovdiv, în Bulgaria, Daniel Crista a cucerit medalia de bronz  în cea mai lungă probă a competiţiei: cea de adiţiune de puncte. Aflat anul acesta într-o formă de zile mari, reşiţeanul a câştigat sprintul final care i-a adus bronzul, prima medalie europeană pe velodrom, în cei 80 de ani de istorie a Federaţiei Române de Ciclism. După concurs, proaspătul medaliat s-a grăbit spre casă, pentru a-şi relua misiunea de… tătic.

“A fost o cursă plină de emoții. Știam că am picioare bune, dar  nu știam cât de bune, deoarece nu aveam experiență la acest nivel. Anul trecut a fost pentru prima oară când am fost la Campionatele Europene. Acum m-am simțit bine și încă din primele ture eram acolo cu ei, știam că pot să reușesc ceva, dar parcă nu am avut așa încredere așa multă la început. Ar trebui totuși să nu ne aruncăm chiar așa departe, eu sunt foarte mulțumit cu medalia de bronz. La individual pursuit 4000 m am înregistrat și record national, pe care l-am îmbunătățit cu două secunde. Anul acesta m-am dus la Campionatul European echipat de la egal la egal cu ceilalți, diferența nu a fost făcută de echipament, bicicletă. Anul acesta am investit foarte mulți bani în bicicletă, pe care am reușit s-o aduc ”aproape de top”. Pentru mine urmează pe final de an o perioadă foarte importantă, cea de pauză, de stat alături de familie. Pentru mine sezonul s-a încheiat, ar mai fi alte competiții internaționale importante, dar mă opresc aici pentru a nu compromite sezonul viitor. Sunt foarte fericit că mă pot bucura de timpul petrecut cu fetița mea, de noua mea misiune, cea de tătic. Sunt așa nerăbdător să petrec timp cu ea și soția mea, că am plecat la 1 noaptea din Bulgaria, pentru a ajunge cât mai repede acasă. Nu am putut să mai stau încă o zi acolo, știind că de trei săptămâni lipsesc din viața lor, fetița mea fiind foarte micuță. Îi mulțumesc soției mele pentru că mă susține în tot ceea ce fac, tuturor celor care îmi sunt aproape. Pentru mine 2020 a fost un an extraordinar, cu 5 Campionate Naționale castigate, Cupa României câștigată, o medalie de bronz la aceste Campionate Europene, la Elite am cam luat tot. A fost un an minunat și îmi doresc să continui tot așa”, a declarat Daniel Crista pentru Radio Reşiţa.

De interes:  Piata de Ponturi-va ajuta sa descoperiti cele mai populare jocuri de noroc

Medalia de la Campionatul European pe pistă ii dă mari speranțe lui Daniel Crista. Peste patru ani, reşiţeanul legitimat la Steaua vrea să participe la Jocurile Olimpice de la Paris.

foto: facebook Daniel Crista

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.