Doru Novăcescu: ”Oravița este lăsată în paragină de actualaadministrație a orașului”

La o plimbare prin orașul, care aduna cândva premieră dupăpremieră, se face remarcat aerul dezolant și clădirile aflate îndiverse stadii de degradare.

Multe dintre ele zac în ruină, deși sunt monumente istoriceconsacrate. Semnele nepăsării  administrației locale se văd pestetot: acoperișuri deteriorate, pereți scorojiți, ziduri ce stau cadă.
În ultimii ani, actuala conducere a tratat cu maximăsuperficialitate și nepricepere renovarea unor capodoperearhitectonice, precum teatrul (primul teatru din țară), gara (prima gară din România și prima cale ferată), sanatoriul Marila(locul de refacere căutat în trecut de aristocrații străini), sauclădirea veche a primăriei.

Majoritatea clădirilor valoroase pentru patrimoniul național, stau se prăbușească, iar unele par nu mai iasă din stadiul de șantier.

Cele trei clădiri monument, Teatrul Vechi „Mihai Eminescu”, clădirea fostei primării și fosta clădire a UFET-ului, sunt puse înpericol din cauza incompetenței. În cazul lucrărilor de reabilitareefectuate la clădirea teatrului s-a constatat au fost distruseelemente importante ale edificiului declarat monument istoric.

Un oraș cu premierele pe care le are Oravița este necesar a fi renovat cu prioritate, iar pentru candidatul PNL la primărie, domnul Doru Novăcescu, acest obiectiv este unul important.
Întrebat despre planul său de renovare a clădirilor istorice, acestaa declarat:

Restaurarea clădirilor istorice din oraș va genera beneficiipentru toată zona. În mandatul meu, clădirile din Oravița  voravea o altă înfățișare, una demnă de un oraș european cu o istorie precum cea a orașului nostru. Edificiile istorice, adevărate bijuterii arhitectonice, merită fie apreciate, ca șiatunci când au fost construite. La fel și fațadele clădirilor din oraș și a satelor din jur – au nevoie de reabilitare.


Cu toții așteptăm de multă vreme vedem ceva bun în orașulnostru și suntem de părere un plan eficient care vizezerenovarea tuturor monumentelor istorice va fi un mare plus pentru întreaga zonă. Efectele lucrărilor de renovare se vorvedea în cifre. Turiștii care vor veni viziteze orașul vor da un suflu proaspăt economiei locale și toată lumea va avea de câștigat.

Credem ar fi cazul spunem STOP incompetenței.

Merităm cu toții ceva mai bun și doar votul nostru, al tuturor, poate schimba lucrurile în bine. Poate e ultima șansă pentruOravița, iar un nou mandat al actualei conduceri ar însemna o mare pierdere pentru toți cetățenii. Ni s-a demonstrat deja problemele noastre nu sunt de interes pentru cei din conducereaprimăriei. E momentul alegem diferit pentru a ne bucura de un viitor mai bun.

De interes:  Cum alegem un fotograf și un videograf de nuntă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.